Müzeler Haftası’nda ücretsiz ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Müzeler Haftası’nda ücretsiz ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

MÜZELER haftası nedeniyle Kültür Bakanlığı’na bağlı müzeler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından, 18-19 Mayıs günleri ücretsiz gezilebilecek.

İl Kültür Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, haftanın açılışı, Vali Erol Çakır tarafından, yarın Arkeoloji Müzesi’nde törenle gerçekleştirilecek. Aynı gün, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ‘Neden, Nasıl İstanbul Sanat Merkezi’ konulu bir panel düzenlenecek, Topkapı Sarayı Müzesi’nde Sultan IV'üncü Murad'ın yaptırdığı ‘Revan Köşkü’ de törenle ziyarete açılacak.

Müzecilikle ilgili çeşitli sergilerin açılışının yapılacağı ve bazı konferansların düzenleneceği hafta, 24 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

Hafta dolayısıyla, Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe Sarayı 21 Mayıs Pazar günü, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız-Şale, Ihlamur Kasrı, Maslak Kasrı, Küçüksu Kasrı, Yalova Atatürk Köşkü ve Florya Atatürk Deniz Köşkü de, 18-24 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz ziyarete açılacak. Askeri Müze Kültür Sitesi Komutanlığı ise hafta süresince pazartesi ve salı günleri hariç, Yeşilköy’deki Hava Müzesi Komutanlığı da hafta boyunca ücretsiz gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!