Müzede bir gün

Güncelleme Tarihi:

Müzede bir gün
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2013 00:00

Haberin Devamı

Sergi
Rezan Has Müzesi’nde 7 Mart’ta Hollandalı sanatçı Richard Smeets’in ‘Yüzleşmeler: Birey ve Hayat’ sergisi açılıyor. Sergi 120 tablo, beş heykel ve bu eserlerin yaratım sürecinden ilham alınarak bestelenmiş müziklerden oluşacak. Bakın Richard Smeets, sergideki işlerinden nasıl bahsediyor: “Bir masa. İnsanlar, yemek. İçkiler ve gülüşler. Burada ve orada, gözyaşları. Tıpkı molekülün içine hapsolmuş atomlar gibi masanın alanında tutsak kalmışlık...”
(212) 533 65 32
Yenilik
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin, 10. yıl projeleri kapsamında başlattığı en önemli çalışmalardan biri olan ‘digitalSSM’nin Haziran 2013’te hayata geçirileceği açıklandı. Proje kapsamında, Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu, Resim Koleksiyonu, Abidin Dino Arşivi ve Emirgan Arşivi’ne ait tüm bilgiler, 77 binden fazla yüksek çözünürlüklü görsel eşliğinde, digitalSSM web sitesinde yer alacak.

Haberin Devamı

Film
Pera Film, 2–17 Mart tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle yemek ve sinema arasındaki ilişki üzerine eşsiz bir film seçkisi sunuyor: ‘Tadı Damağında: Yemek ve Sinema’. Bugün saat 15.00’te Jean-Paul Jaud’un yönettiği ‘Çocuklarımız Bizi Suçlayacak/Food Beware: The French Organic Revolution’ ve saat 19.00’da Jean-Yves Collet yönettiği ‘Bostanda Savaş ve Barış/War and Piece in the Kitchen Garden’ izlenebilir. (212) 334 99 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!