Müthiş intikam

Güncelleme Tarihi:

Müthiş intikam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Arsa sahibiyle kira için tartışan restoran sahibi, şeytani bir plan yaptı. Tuzağa düşüp, 11 milyar liralık senet imzalayan arsa sahibi, icracılarla karşı karşıya kaldı.

İzmir Güzelbahçe'de restoran işleten Yavuz Pire, işyerinin yanında otopark olarak kullandığı arsanın sahibi Süleyman Dönmez'le kira anlaşmazlığına düşünce, filmlerdeki gibi bir plan yaptı. ‘‘Hediye kazandığını’’ sanarak senet imzalayan Dönmez icra memurlarıyla karşı karşıya kaldı. Bir süre önce Süleyman Dönmez'in işyerine gelen Atilla Özgür ile Tuba Yurdakul, bir deterjan firmasının promosyon temsilcisi olduklarını ve 25 milyon lira ve 5 kilo deterjanla villa çekiliş numarası kazandığını söylediler. Sevinçten uçan Dönmez, hediyeleri alıp, ‘teslim tutanağı’ denilen belgeleri hiç şüphelenmeden imzaladı.

İcra memurları kapıya dayandı

Ancak kısa süre sonra Dönmez'in kapısına icra memurları dayandı. Dönmez, 11 milyar lira borçlu olduğunu öğrenince polise başvurdu. Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, senette alacaklı olarak görünen Yavuz Pire'yi (39) gözaltına alınca gerçek anlaşıldı. Özgür'ün Dönmez'e ‘teslim tutanağı’ diye boş senet imzalattığı sonra da üzerini doldurduğu ortaya çıktı. Polis, Pire'nin suç ortakları Atilla Özgür ile Tuba Yurdakul'u da gözaltına aldı. ‘‘İntikam için yaptım’’ diyen Pire ve Özgür tutuklandı, Yurdakul ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Son model otomobille geldiler

Kafeterya ve düğün salonları işletmecisi Süleyman Dönmez'in oğlu Necati Dönmez, olay anında babasının yanında olduğunu ve hiç şüphelenmediklerini söyledi. Necati Dönmez şöyle dedi: ‘‘Son model otomobille geldiler. Parayı ve hediye deterjanı vererek teslim alınmasıyla ilgili babamın imzalaması için belgeler çıkardılar. Kâğıtların bazılarında deterjan firmasının amblemi yapıştırılmıştı, babam kuşkulanmadan hepsini imzaladı, meğer üzerinde pul olan kâğıt senetmiş. Yavuz Pire istediğimiz kirayı ödememek için bize tuzak kurdu.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!