Mutfakların heykeltıraşı

Güncelleme Tarihi:

Mutfakların heykeltıraşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

İzmir Karşıyaka Bostanlı'da hizmet veren Senming Chinese Restaurant'ın mutfağında iki heykeltıraş var. Zou ve Dong isimli ustalar, sebze ve meyvelerden Çin mutfağının vazgeçilmez aksesuarları, hayvan ve çiçek figürlerini üretiyor. Aşçıların maharetle hazırladığı birbirinden lezzetli yemekleri, portakal, turp, havuç, kabak, domates, erik gibi malzemeler kullanarak güller, papatyalar, papağanlar, kanaryalar ve turnalarla süsleyen Zou ve Dong, yemeklerin yalnız damağa değil, göze de hitap etmesini sağlıyor. Zorluğuna göre 10-15 dakikada bir figür yapan Çinli iki ustanın hüneri, görenlere parmak ısırtıyor.

Turp papağan havuç kanarya

Geleneksel Çin Mutfak Sanatı'nda hayvan figürlerine büyük önem veriliyor. İşte, heykeltıraş Zou ve Dong’un yaptığı, az sonra bir sofrayı süsleyecek olan turptan bu beyaz papağan ile havuçtan bu kanarya, sanki canlı gibi duruyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!