Musul mesajları: Nasıl girmeyeyim

Güncelleme Tarihi:

Musul mesajları: Nasıl girmeyeyim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 22:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak’ta terör örgütü DEAŞ’a karşı başlatılan operasyona ilişkin “Ne diyorlar; Türkiye Musul’a girmesin. Tehdit altındayım. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Türkiye’nin olmadığı bir operasyonda doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz” diye konuştu. Türkiye’nin Başika’dan da çıkmayacağını vurgulayan Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi’nde özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KUSURA BAKMAYIN GİDERİZ

“Suriye ile ilgili sürekli sabrettik. Suriye tarafından roketler atıldı. Yüzlerce şehidimiz oldu. 14 yaşında bir çocuğa, futbolcu Messi’yi sevdiği için Messi’nin formasını giydiriyorlar, bombayı bağlayarak bir kına törenine gönderip orada patlatmak suretiyle 56 kardeşimiz şehit oldu. Milletin temsilini almış olarak artık dedik ki durmayacağız. Muhaliflerle, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte, biz Suriye’ye gireceğiz. Bizim Suriye ile olan sınırımız 911 kilometredir. Suriye ile yakından uzaktan alakası olmayanların Suriye’ye girmesi hak, bize gelince ‘Sizi katil Esed çağırmadı ki nasıl girersiniz’. Kusura bakmayın gideriz. Ne diyorlar; Türkiye Musul’a girmesin. Nasıl girmeyeyim? 350 kilometre sınırım var. Tehdit altındayım. İlgi alakası olmayanlar gelip giriyor.

Haberin Devamı

MİSAKI MİLLİ’Yİ OKURLAR

İşte şimdi Musul’a operasyonlar başladı. Kendilerine söyledik. Şu anda Genelkurmay Başkanım Amerika’da. Muhatabıyla görüşmelerini yaptı. Bir saat kadar önce tekrar kendisiyle Amerika’dan görüştük. Ve ne gibi adımlar atıyoruz, bunları konuştuk. Ve kendilerine aynısını söyledik; bakın, Türkiye’nin olmadığı bir operasyondan kusura bakmayın, doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonda da olacağız, biz masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Çünkü burada bizim için bir tarih yatıyor. Beyefendiler arzu ederlerse, Misakı Milli’yi okurlar, daha iyi anlarlar. Şu anda bizim Musul’da kardeşlerimiz var. Araplar, Türkmenler, Kürtler. Duyarsız olmamız mümkün değil.

ÇIKMAMIZ BEKLENMESİN

‘E Başika’dan çıkın’. Kimse bizden Başika’dan çıkmamızı beklemesin. DEAŞ’a karşı her türlü operasyonu yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. DEAŞ’a karşı orada en onurlu mücadeleyi veren biziz. Eğer mesele terör örgütüyle mücadeleyse, başından beri Başika kampında bu mücadeleyi veren biziz. Musul’daki kardeşlerimizi Başika’daki kampta, DEAŞ ile mücadele etsinler diye eğiten biziz. Aynı şekilde Peşmergeleri eğiten biziz. Başika’dan çıkın deniyor. Kimse bizden Başika’dan çıkmamızı beklemesin. Biz Başika’dayız, DEAŞ terör örgütüne karşı her türlü operasyonları bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Ülkemizin ısrarla Musul operasyonunun dışında tutulmaya çalışılması, orada da DEAŞ bahanesiyle kurulmaya çalışılan mezhep çatışması kapanını bozacağımız bilindiği içindir. Biz oraya onun için sokulmak istenmiyoruz. Kendilerine aynı şeyi söyledik. Biz bir Sünni-Şii çatışmasına ‘evet’ diyemeyiz. Yeni mezhep çatışmalarına ‘evet’ diyemeyiz.

SÖZLERİNDE DURMADILAR

Dabık da DEAŞ’tan temizlendi. Türkiye’den insan götürmüyoruz. Oraların kendi insanı oralara yerleşiyor. Farkımız bu. Koalisyon güçlerine başta ABD’ye; Mümbiç’te bana bir söz verdiniz. Sayın Başkan (ABD Başkanı Barack Obama) ile telefonda görüştük ‘Kesinlikle oraya PYD, YPG girmeyecek’ dediler. Verdiğiniz sözde durun. Sözlerinde durmadılar. PYD, YPG’yi soktular. Biz de gereğini yaptık. Bu sabah bile kendilerine bu iletildi. Orayı eğer PYD, YPG’den temizlemezseniz sizinle ortak hareket edemeyiz. Stratejik 2 ortağız, siz bizimle değil terör örgütü ile hareket edeceksiniz. Hukuk, uluslararası hukuk ayaklar altına alınıyor.

Haberin Devamı

BEYLER GİBİ ABD’DE YAŞIYOR

(FETÖ ile mücadele) Bize hukuk dersi verenler önce Doğu Almanya ile Batı Almanya’nın birleştiği döneme baksınlar. Devlet kurumlarından ne kadar elemanın görevden alındığını görürlerse işin inceliğini de kavramış olurlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yıkılması hareketi ile karşı karşıyayız. Bu öyle basit tedbirler ile çözülebilir mi?

Darbe girişiminin faili olan örgütün elebaşını Suçluların İadesi Anlaşması’na göre usulünce talep ettik. Amerika hukuk sistemini öne sürerek gereğini yerine getirmiyor. Green Card ile beyler gibi Amerika’da yaşıyor. Siz kimi kandırıyorsunuz? El-Kaide Amerika’da terör eylemi yaptığında da aynı hukuk yok muydu? Pakistan, Afganistan o bölgede Usame Bin Ladin’i hangi hukuk sistemine dayalı olarak vurdu?” 

Haberin Devamı

‘GEL’ Mİ DEMİŞTİ

NEYMİŞ, Bağdat onlara ‘Gel’ demiş. 14-15 sene önce Saddam gel mi dedi bunlara ama girdiler. Orada kan gövdeyi nasıl götürdü? Milyonu aşkın insan öldü. Şimdi sizler hukukçular olarak inanıyorum ki yasaların diliyle değil, hukukun diliyle konuşan insanlarsınız ve böylece konuşan insanlar olmaya devam edersek hak yerini bulacaktır. Çünkü bir hukuk var, onun yazılısı yoktur, İngilizlerde olduğu gibi. Ama bir de yasalar vardır ki o yasaları da güçlüler istedikleri gibi yazarlar, ona göre de atı oynatırlar. Bu bizim için çok önemli.

NE OLDU O 4 BİN DOSYA

PKK’yı 35 yılda tamamen sıfırladık yok ettik. Ama eylemlerine devam ediyor. Çünkü Türkiye’nin etkisiz hale getirdiği her teröristin yerine Suriye, Irak’taki kamplarından yenileri ikame ediliyor. Pek çok ülke gizli destek veriyor. Legal bir kuruluş gibi Avrupa başkentlerinde çadır açabiliyor, milyonlarca Euro toplayabiliyor. Hani AB, bunlara terör örgütü diyordu. Almanya Şansölyesi’ne G-20 Zirvesi’nde 4 bin dosya verdim. 5-6 ay önce İstanbul’a geldiğinde konuştuk kendisiyle ne oldu o 4 bin dosya diye. Verdiği yanıt manidar. ‘O 4 bin dosya şimdi 4 bin 500 oldu’ dedi. Hukuk teröre karşı bu şekilde olursa üstesinden gelmek mümkün değil.

BAKMADAN GEÇME!