Musul alınırsa ‘IŞİD başarılı’ algısı kırılır

Güncelleme Tarihi:

Musul alınırsa ‘IŞİD başarılı’ algısı kırılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:40

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 9 Mart’ta Bakanlar Kurulu’na ikinci kez başkanlık edeceğini açıklamasıyla ilgili, “Bunun Anayasa’ya aykırı bir tarafı yok. Ayrıca ‘bu yetkiyi niye kullanıyorsun’ diyen bir hükümet de yok” dedi.

Haberin Devamı

Bozkır, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Finlandiya’da kendisine eşlik eden bir grup gazetecinin, gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Seçimler için yine AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirten Bozkır, özetle şunları söyledi:

İNCİRLİK EĞİT-DONATA BAĞLI

(Şah-Fırat sonrası IŞID’e karşı Türkiye’nin eli güçlendi mi, İncirlik kullandırılır mı? Şah-Fırat bunlarla bağlantılı gibi gözükse de aslında münferit bir olaydır. Irak’ta bundan önceki başbakanın yanlış politikaları sonucunda DEAŞ (IŞİD) ortaya çıktı, Esad rejimi örgüte destek vermiştir. Bunları önlemediğimiz takdirde eğit-donattan yararlanacakların mücadele imkanı azalacaktır. Eğit-donat programına katılanlarla, Türkiye’ye sığınanların ülkelerine geri dönmesi ve bunların güvenli bölgelere yerleşmesi lazım. Bu bölgenin de güvende olması için uçuşa yasak bölge ilan edilmeli. İncirlik’in tek başına ya da koalisyon harekatı çerçevesinde kullanılıp kullanılmayacağı bu sonuçların alınmasına bağlı. Irak’ta da ordu yeniden yapılandırılıyor. Musul’un geri alınması önemli olacaktır. DEAŞ’ın ‘başarılı bir terör örgütü’ olarak dünya literatürüne girmesi Musul ile olmuştur. Musul’un geri alınması bu algının kırılması açısından da önemli.” ? Uğur ERGAN / HELSİNKİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!