Mustafa Koç kaza geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Koç kaza geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2010 11:36

Teknesiyle Çırağan Sarayı açıklarında şamandıraya çarpan KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ameliyata alındı. Ameliyatı biten ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan Mustafa Koç'un babası Rahmi Koç'un da 40 yıl önce aynı şekilde deniz kazası geçirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

İŞTE O ŞAMANDIRA / WEB TV

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa  Koç'un ameliyatının bittiği bildirildi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dün akşam geçirdiği deniz kazası  sonrasında Amerikan Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen ve sağ bacağında kırık  oluşan Koç'u ziyaret etti.

Sarıgül, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa  Koç'un sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve ameliyatının bittiğini bildirdi.

Koç'un büyük bir kaza geçirdiğini, ancak çok ucuz atlattığını ifade eden  Sarıgül, “Tekneyi kendisi kullanıyormuş. Ancak kendisinin kullanmaması  gerekiyordu. Ucuz atlatılmış bir kaza... Sağlık durumu çok iyi. Kendisiyle  konuştum. Neşesi ve morali yerinde” diye konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Faruk Süren de Koç'un durumunun iyi  olduğunu, yemeğini yediğini söyledi. “Tarih tekerrürden ibarettir” diyen Süren,  Rahmi Koç'un da 40 yıl önce aynı şekilde deniz kazası geçirdiğini belirtti.
       
ŞAMANDIRAYA ÇARPTI


KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un, Halas isimli 8 metrelik özel motor yatı, dün saat 20.30 sıralarında Çırağan Otel'i önlerinde bulunan gemilerin bağlandığı dev şamandıraya çarptı. Meydana gelen kazada Mustafa Koç'un sağ bacağının çarpma sırasında  kırıldığı öne sürüldü.

Kazada su alan yat, yardım çağrısında bulundu. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı acil durum botu, batmak üzere olan yattan bacağı kırılan Mustafa Koç ile 3 kişiyi kurtardığı önü sürüldüğü bilgisi alındı.

KIYI EMNİYETİ YATI KALAMIŞ MARİNAYA ÇEKTİ

Halas'ın batmak üzere olması üzerine saat 21.15'de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yardım istendi. Müdürlüğe bağlı tahlisiye botu da saat 21.27 sıralarında gelerek batmakta olan yata müdahale etti. Yedeğe alınan Halas, Kalamış'taki yat limanına çekildi.

ZİYARETÇİ AKINI

Hastaneye gelen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, çıkışta habercilerin soruları üzerine, “Çok önemli değil. 1,5 saatte bitecek bir ameliyat olduğunu öğrendik. Yakınlarından aldığım bilgiye göre diz altında bir kırık varmış. Bir kaza olduğunu öğrendim. Detaylarını bilmiyorum. Hala ameliyatta” dedi. Kendisinin de benzer bir kaza geçirdiğinin hatırlatılması üzerine Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Benimki çok daha parçalı kırıktı. 7-8 saatlik bir ameliyattı.  Mustafa Bey'inki 1,5 sürecek bir ameliyat” diye konuştu.

Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ile boşandığı eşi Betina da Mustafa Koç'u ayrı ayrı ziyaret etti. Sedat Aloğlu, Marif Mansimov, Nurettin Hasman, Suzan Sabancı Dinçer, Faruk Süren, Tayfun Beyazıt, Faik Açıkalın, Uğur Ekşioğlu da ziyaretçiler arasıda yer aldı.

Uğur Ekşioğlu, “Çırağan'ın orada yattan düşmüş bacağı kırılmış. Ameliyatı devam ediyor” dedi. Nurettin Hasman ise “Boğaz'da bir kaza geçirmiş. Ameliyatı bitmek üzere. Birazdan çıkacak” diye konuştu. Suzan Sabancı da “Kendisini görmedim ama iyi olduğunu öğrendim” dedi.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: "DAHA ÖNCE UYARMIŞTIK"

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve  Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu  Başkanı Mustafa Koç'un teknesinin çarptığı şamandıranın aydınlatılmasıyla ilgili  geçmişte başvurularının olduğunu söyledi.

Ali Koç, Mustafa Koç'un tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaptığı  açıklamada, olayı yazılı açıklamalarla geçirmeyi planladıklarını ancak ziyaret  eden kişilerden alınan bilgilerle bazı süpekülatif yorumların ortaya çıktığını  ifade etti.

Ali Koç, kazayı şöyle anlattı:
“Dün akşam saat 8.45-9.00 sularında Haliç'teki bir toplantıdan dönüşte  Çırağan açıklarındaki bir dubaya çarpılmıştır. Kaza sonrasında Mustafa bey ve  teknede bulunan yardımcıları gerekli yerlere telefon ederek yardım almışlardır.  Olay yerine önce sahil güvenlik sonra da bizlerin tekneleri varmıştır. Teknenin  batması ve insanların saçılması gibi bir şey söz konusu değildir. Daha sonra da  arkadaşlarımız Amerikan Hastanesi acil servisine getirilmişlerdir. Mustafa Bey bu  sabah başarılı bir operasyon geçirmiştir. Kendisi normal odada tedavi  görmektedir. Ziyaret edenler de görüşmüştür. Her şey yolunda giderse bir kaç gün  içerisinde taburcu olması beklenmektedir.”

Ali Koç bir gazetecinin “Şamandıralarla ilgili bir ihmal söz konusu  mu?” sorusunu da “Şamandıraların aydınlatılmasıyla ilgili bizim geçmişte  başvurularımız olmuştur. Ancak bu şamandıralarla anladığım kadarıyla denizcilik  haritalarında geçen senelerdir orada olan şamandıralardır. Gece görülmesi çok  zordur. Boyanması veya bir şekilde daha iyi görülebilecek şekilde  konumlandırılması daha iyi olur.”

“Kaza sırasında tekneyi Mustafa Bey mi kullanıyordu?” sorusunu ise Ali  Koç, şöyle yanıtladı:
“Mustafa bey kullanıyordu. Mustafa Bey, Rahmi Bey ve ben kendi  teknelerimizi kendimiz kullanırız. Bunu için gerekli tecrübe ve evraklarımız  vardır. Anladığım kadarıyla bizi ziyaret eden bir ziyaretçimizin verdiği bilgeler  doğrultusunda bir spekülasyon yaratılmıştır.”

Ali Koç, kaza yapan teknede toplam 5 kişinin bulunduğunu ve Koç'un  yardımcılarının da ufak tefek yaralarının olduğunu söyledi.

Mustafa Koç'un doktoru Prof. Dr. Mehmet Demirhan da Mustafa Koç'un saat  11.00'de bacak bölgesindeki tria denilen bir kırık nedeniyle ameliyata  alındığını, 3-4 gün içerisinde taburcu edileceğini ve kısa bir süre içerisinde de  normal hayatına geri dönebileceğini söyledi.

Basın toplantısına Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu da katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!