Muş'ta büyük heyecan

Güncelleme Tarihi:

Muşta büyük heyecan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 21:29

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yılı coşku ile kutlanmaya başlandı. Büyük Zafer kutlamalarında Muş'ta ilk kez 'Zafer Yürüyüşü korteji" düzenlenirken gece de Türk Halk Müziği sanatçısı Zara bir konser verdi.

İŞTE BÜYÜK COŞKU  - Fotogaleri

Büyük Zafer kutlamaları Muş'ta coşkuyla devam ediyor. Kentte bu akşam üzeri ilk kez "Zafer Yürüyüşü korteji" düzenlendi.  Ardından da ünlü sanatçı Zara bir konser verdi.

ZARA SAHNEDE
 
Devlet protokolü, Muş semalarını birbirinden güzel türküleri ile çınlatmaya başlayan Zara'yı, gurur ve duygu dolu gözlerle izledi.
 
Protokolde kimler var?
 
Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı ve 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Düzel,  Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat  İnanç, Ağır Ceza Reisi İbrahim İlhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Sertaç Demirtaş, Federasyon As Başkanı Sami İçel, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz ve diğer yetkililer katıldı.
 
'RÜYA GİBİ HİÇ BİTMESİN İSTİYORUM'

Konseri izleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Dr. Abdurrahman Çelik, biraz önce protokol tribününde Hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Yaşamının en güzel gecelerinden birisini yaşadığına inandığını dile getiren Genel Müdür Çelik, "Unutamayacağım bir gece yaşıyorum. Rüya gibi, hiç bitmesin istiyorum" dedi. Çelik, şunları söyledi:
 
"Organizasyona destek veren bütün kurumlar, insanüstü bir çaba ile çalıştılar, gayret gösterdiler. Çalışanların önemli bölümü, hatta diyebilirim ki neredeyse hepsi, hiçbir karşılık beklemeden gönüllü çalıştılar. Zaten böyle bir organizasyonun sadece maddi imkanlarla yapılmas mümkün değil. Ben Bakanlığım adına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

MUŞ TÜRKİYE'NİN ÇOCUKLARINI BAĞRINA BASTI
 
Konserde Zara ili birlikte hep bir ağızdan Muş Türküsü söylendi. 

Muş'ta bir diğer ilk de, yarın gerçekleştirilecek olanTürkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği Gençler Şampiyonası'nın büyük finali. Bu amaçla Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ve çocuğunluğu öğrenci olan 600'ün üzerinde folklörcü, Zara'nın türküleri ile kendinden geçiyor.
 
Muş, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençleri bağrına bastı. Protokolde gözler dolu dolu oldu.
İŞTE MUŞ'U KİLİTLEYEN O TÜRKÜ
 
Konser boyunca Muşlular Zara'nın her türküsün yürekten eşlik ettiler, ünlü sanatçıyı bir an bile sahnede yalnız bırakmadılar.
 
Ama bir türkü vardı ki, şehir standındaki binler hep bir ağızdan haykırdı..
 
Zahidem..!
 
Zahide’m kurbanım n’olacak halim
Gene bir laf duydum kırıldı belim
Gelenden gidenden haber sorarım
Zahidem bu hafta oluyor gelin

Ezeli de deli gönül ezeli
Çiçekdağı da döktü m’ola gazeli
Dolaştım alemi gurbet gezeli
Bulamadım zahide’mden güzeli

Gurbet ellerinde esirim esir
Zahide’m kurbanım hep bende kusur
Eğer anan seni bana vermezse
Nemize yetmiyor el kadar hasır
/images/100/0x0/55eb66e4f018fbb8f8bec709
 
Zahidem ile duygusal anlar yaşayan binlerce kişi, Zara'nın hemen ardından seslendiriği 'Hele Nolur' türküsü ile kendinden geçti.. Sevinç çığlıklarına tezahüratlar, zılgıt seslerine her bir ağızdan tekrarlanan nakaratlar birbirine karıştı.
 
ASKER SİVİL EL ELE
Zara konserinin Muş açısından önemli bir özelliği var. O da, bugüne kadar düzenlenen en büyük ve en profesyonel organizasyon olması. Organizasyonun altında 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun imzası bulunuyor.
 
Etkinlik için el ele veren bu üç kurumun yanısıra, Muş Valiliği ve Muş Belediye Başkanlığı da elinden gelen her türlü katkıyı göstermek için yoğun çaba sarfetti.

KONSERDEN NOTLAR
 
Dev konser için hazırlıklar aslında günler öcesinden başladı. Özellikle 34. Motorlu Piyade Tugayı subay, er ve erbaşları Türkiye Halk Oyunları Federasyonu çalışanları ile canla başla çalıştılar. Ve bugüne gelindiğinde, sabah herkes için ortalama saat 04:00'da başladı. Zara da dahil, İstanbul ve Ankara'dan gelen ekipler Muş uçağında buluştu. Uçağın Muş'a inişi sırasındaki şiddetli sarsıntılar, yolcuları tedirgin etti. Tedirginliğini belli etmeyen iki kişi Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik ile Zara oldu.
 
SIMSICAK KARŞILAMA
 
Uçakla gelen heyeti, Muş Havaalanı'nda Tugay Komutanlığı adına İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ve personeli karşıladı. Çıçekler ve gülleryüzleriyle Jandarma görevlileri tarafından karşılanan ekip, buradan Muş'un içindeki Subay Gazinosu'na geçti. Subay Gazinosu'nda da 34. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, gösterdiği misafirperverlik ile konuklarını büyüledi. Konuklarını bir an yalnız bırakmayan Burhanettin Paşa, neşesi ile nezaketi ile 'günün adamı' oldu.
 
ENDİŞE YERSİZ ÇIKTI
 
Ekibin en neşeli üyesi ise ünlü sanatçı Zara idi. Zara esprileri, uzun sohbetleri ile etkinliğe renk kattı. Zara, özellikle anlattığı fıkralarla hem güldürdü, hem kıssadan hisseler verdi. Zara'nın en büyük merakı ile ektinliğin hem 30 Ağustos, hem Ramazan, hem de okulların tatilde olması nedeniyle konser sırasında şehir stadının dolup dolmayacağı idi. Konser saati geldiğinde. Zara gördüğü coşkulu kalabalıktan etkilendi. Muşlular 'biz buradayız' dediler.
 
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!