Müslüman yetişmesin diye Kürt çocuklarını yakıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Müslüman yetişmesin diye Kürt çocuklarını yakıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir mitingi dönüşünde ATA uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PKK’yı “Cizre’de bizzat Kürtlerin çocuklarını sırf Müslüman olarak yetişmesinler diye diri diri yakmaya kalkıyorlar” diye suçlayan Erdoğan BDP’nin desteklediği bağımsız adaylarla ilgili şu öngörüde bulundu: “BDP de Doğu ve Güneydoğu’daki durumundan pek memnun değil. Bazı BDP’li bağımsız adaylar çekilebilir. Çünkü bu gidişle bekledikleri sonucu alamayacakları için bazı adayları geri çekerek diğerlerinin şansını artırmaya çalışabilirler.” Erdoğan’ın değerlendirmeleri şöyle:

Terörün gölgesi

Sandık güvenliği konusunda yasal düzenleme yapıldı biliyorsunuz. Ancak vatandaşlarımızın gözünü korkutmak için ve beslendikleri terörün devam ettiğini göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Cizre’de imam hatip öğrencilerinin kaldığı yurda molotofkokteyli ile saldırdılar. 13-14 yaşındaki çocukları yakarak öldürmek istediler. Maalesef yanarak yaralananlar oldu. Bir tanesini ambulans uçakla Ankara’ya getirdik. İstanbul’da bombalı saldırı düzenlediler, 8 tane vatandaşımız yaralandı. Bir hanım kardeşimizin ayağını maalesef kesmek zorunda kaldılar. Birçok seçim büromuza saldırdılar. Kağıthane’de bir arkadaşımızın seçim minibüsüne saldırıp mahvettiler. Nusaybin’de AK Parti sempatizanı bir kardeşimizin tesislerine saldırdılar. Yani son dönemde saldırılar 100’ü aştı. Sonra BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çıkıyor, sıkılmadan, “Ne oldu, ortada ne var ki?..” diyebiliyor. Sırtınızı bunlara dayamışsınız. Terörün gölgesinde siyaset yapıyorsunuz.

Bahçeli söylemiyor

BDP benim, “Tek din, tek dil” dediğimi söylüyor. Ben hiçbir yerde böyle bir şey söylemedim. Bir kere biz daha yola çıkarken dine dayalı siyaset yapmayacağımızı açık olarak ifade ettik. Herkesin anadilde konuşma hakkı olduğunu söyledik. Ama tek bayrak dedik. Hakkâri’deki CHP-BDP işbirliği ile yaptıkları mitingte bir tek Türk bayrağı yoktu. Çünkü, Kılıçdaroğlu’nun hitap ettiği kişiler CHP’li değildi. Bunların BDP’liler olduğunu BDP Eşbaşkan Yardımcısı Ayla Akat Aka açıklamış zaten. Bunları MHP Lideri Bahçeli dile getirmiyor. Biz tek bayrak, tek devlet dediğimiz için milliyetçi diyorlar. Bayrağa sahip çıkmak milliyetçilik ise evet biz milliyetçiyiz.

Camilere el atıldı

Şimdi de camilere el attılar. Sivil cuma eylemleri yapıyorlar. Cuma ne zamandan beri resmi idi ki şimdi sivilleşiyor. Camide imamın arkasında namaz kılmıyorlar. Dışarıda toplanıyorlar. Zaten daha önce Kürtler’in Müslüman olmadığını, Zerdüşt dininden olduğunu iddia ediyorlardı. Güya daha sonra Türkler kılıç zoru ile Müslüman yapmışlar. Hatta Öcalan’ın peygamber olduğunu bile iddia ettiler. Öte yandan Cizre’de bizzat Kürtler’in çocuklarını sırf Müslüman olarak yetişmesinler diye diri diri yakmaya kalkıyorlar. Şimdi, “Gerekirse camileri de ele geçiririz” açıklaması çok manidar.

Ekrana çıkartmayın

BDP kesinlikle Kürt halkının temsilcisi olamaz. Onlar istismar peşindeler. Bunlara destek vermek teröre destek vermektir. Bunların kesinlikle muhatap alınmaması gerekir. Ben daha önce medya yöneticilerine bunlara prim verilmemesini söyledim. Siz kalkar bunları ekrana çıkarırsanız, karşınıza alıp onların arzu ettiği yönde sorular sorup propagandaları için şahane zemin hazırlarsanız, bizim işimizi zorlaştırırsınız. Medya kendi arasında konsensüs sağlamalı ve bunlara tavır almalıdır.

İttifak kurdular

Bütün partiler AK Parti karşısında ittifak etmiş durumda. Doğu ve Güneydoğu’da CHP ve BDP, AK Partiye karşı iş birliği içindeler. Batıda ise MHP ve CHP iş birliği yapıyor. Buna rağmen milletimizin teveccühü günden güne artıyor. Özellikle, daha önce düşük oranda oy aldığımız sahil şeridinde çok güzel bir manzara var. Muğla muhteşemdi. Denizli öyle? İzmir’de çok farklı bir seçim dönemi geçiriyoruz ve muazzam ilgi var. Hele Antalya... Kandırıldıklarını anlamışlar. CHP’li başkan vaat ettiklerinden hiç birini yerine getirmemiş. Hep bize dert yanıyorlar. ‘Her eve süt dağıtacağız’ demişlerdi. Topu topu 500 eve vermişler, kahvaltı demişlerdi, iki okula dağıtıyorlarmış. Elektrik, su, doğalgaz hep bedava olacaktı. Seçim afişleri var. Onları muhafaza ediyoruz, TV’de vatandaşlarımıza göstereceğim. Hiçbirini yerine getiremediler.

45-50 bandındayız

Periyodik olarak sürekli anketler yaptırıyoruz. Şu anda 45-50 bandında seyrediyoruz ve milletimizin teveccühünün sürekli arttığını gözlemliyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!