Müslüman soykırım yapamaz

Güncelleme Tarihi:

Müslüman soykırım yapamaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 00:03

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayınlanan ‘Politik Açılım’ programında, Darfur’da soykırım yapmakla suçlanan Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir ile ilgili de, “Bir Müslüman öyle şey yapamaz ki” dedi.

İSEDAK toplantısına gelmesi beklenen El Beşir’le ilgili AB ve ABD’nin rahatsız olduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, davet sahibinin İKÖ olduğunu belirterek şunları söyledi:

Gazze ayrı Darfur ayrı

“Gazze ile Darfur’u birbirine karıştırmamak gerek. Ben başbakan olarak Darfur’a gittim. Orada ifade edildiği gibi soykırım tespiti yapamadık. Afrika ülkeleri de böyle bir görüşe katılmıyor. Şu anda BM’nin de Türkiye’ye yönelik bir yazısı, tavrı da olmuş değil. Bunlar medyada çok farklı şekilde yer alıyor. Yani Müslüman olup olmaması meselesi değil. Sharm-el Şeyh’teki toplantıdan bu yana 9 ay geçti. Hâlâ Gazze’ye yardım yapılmamaktadır.

Beşir’le rahat konuşurum

Netanyahu ile o kadar rahat konuşamam ama Beşir ile rahatlıkla konuşurum. Rahatlıkla ‘Bu yaptığınız yanlıştır’ derim. Ve yüzüne derim. Niye? Bir Müslüman böyle bir şey yapamaz ki. Bir Müslüman soykırım yapamaz. Varsa bunu rahat söyleriz. Öz güveni var en azından. Bu konudaki rahatlığımızı Ban Ki-mun’a da açıkladım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!