Müslüman olduğum için artık uçağa binmekten çekiniyorum

Güncelleme Tarihi:

Müslüman olduğum için artık uçağa binmekten çekiniyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 23:55

Dev bir demir kapı, kapıdan daha da yüksek demir parmaklıklarla çevrili bir ev. Burası gösteri dünyasının en ünlü ve kalabalık ailesinin ikametgahı. Jackson ailesinin çocukları müzik dünyasında isim yapmaya başladıklarında aile burada yaşıyormuş.

Çocuklar birer ikişer baba evinden ayrılmışlar ama baba Joe Jackson, anne Katherine ve büyük oğul Jermaine ile altı çocuğu bu evde yaşıyor. Ben de buraya Jermaine Jackson ile söyleşi yapmak için gittim. Jermaine Jackson (daha doğrusu Müslüman adıyla Muhammed Şerif) ve üçüncü eşi Alejandra ile bir akşamüstü buluştuk. Michael, Janet ve La Toya Jackson'ın kardeşi Jermaine, 13 yıl önce İslam dinini kabul etmişti. Onunla baba evinde konuşmak istememin nedeni de buydu. Ancak ister istemez Michael Jackson'ın çocuklara taciz suçlamasına da değindik.


11 Eylül hepimizi değiştirdi. Seni, kişisel açıdan nasıl değiştirdiğini açıklar mısın?

-Müslüman olduğum için uçak yolculuğu yapmaktan çekinmeye başladım. Bendeki değişiklik buydu. Ama Müslüman inancını taşımaya devam ettim.

Sen bir Müslümansın. ABD ile İslam dünyası arasında ortaya çıkan bu çatışmayı nasıl değerlendiriyorsun?

-Gerçekte bir görüş ayrılığı yok. Çünkü hepimiz Tanrı'ya inanıyoruz. 11 Eylül'de olanlar gerçek Müslümanları bağlamaz. İslam dini, güzel bir din. Çok saf bir din olduğu için 1989'da müslüman oldum.

Müslüman olmaya karar verdiğin anı hatırlıyor musun?

-Evet, altıncı ayın 24'üncü günü, peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Mekke'ye gittiği gün.

Kararını birdenbire mi verdin, yoksa belli aşamalardan sonra mı?

-Kızkardeşim Rebe ile turnedeydik. Kardeşim Bahreyn, Abu Dabi ve Dubai'yi kapsayan bir turneye çıkmıştı. Ben Bahreyn'de bazı arkadaşlarımla buluştum, sonra bir devlet görevlisini yanımıza alıp Riyad'a gittik, oradan Cidde'ye geçtik. Orada birkaç arkadaşım vardı. Cidde'ye vardıktan iki gün sonra Müslüman olmak için gerekenleri yaptım. Aslında bir süreden beri Müslüman olmak içimden geçiyordu. Sonra annemi aradım ve İslam dinini kabul ettiğimi bildirdim. Tabii annem çok şaşırmıştı. O günlerde gazeteciler olay yaratmak istedi, geri döndüğümde de olumsuz tepkiler aldım. Fakat neler hissettiğimi çok iyi biliyordum, ayrıca ben başkalarının inançlarına tepki göstermem. İnandıklarıma da sadık kaldım. Oruç tutuyorum, ramazanda günde beş vakit namazımı kılıyorum. Eskiden çok fazla şampanya ve şarap içerdim. İslamı kucakladığımdan beri içki içmeyi tamamen bıraktım. Buna ihtiyaç yoktu, ama insan bir anlamda disipline giriyor. Benim hoşuma giden de bu. Müslümanlığı seçtiğimden beri, çok farklı bir insanım.

Bana biraz da hayatından söz eder misin? Bu güzel evde karın ve çocuklarınla birlikte yaşıyorsun. Kaç çocuğun var?

-Bu benim üçüncü evliliğim. Üç kadınla birden evlenmedim. Bir eşimden ayrılıp bir başkasıyla evlendim. Şimdi on çocuğumuz var.

Çocuklarının yaşları nedir?

-En büyük 24 yaşında en küçük ise 13 aylık. Diğerleri de bu iki çocuk arasında sıralanıyor.

Her ailede rekabet olur. Michael ile Janet'in diğer kardeşlerinden daha ünlü olması aile içi ilişkileri etkiliyor mu?

-Herşey Jackson 5 grubu ile başladı. Bizler de başarıya ulaşmak için çaba harcadık. Bütün bu başarının temelinde Michael'ın başarısı var elbette. Kardeşlerimizin şöhrete ulaşmaları sayesinde bizler de kendimize bir yol çizebildik.

MICHAEL TACİZCİ DEĞİL

Medyanın yıllar yılı Jackson'larla ilgilenmeyi bir tutku haline getirmesini, sizlerle ilgili her şeyi haber yapmasını nasıl açıklarsın? Medyanın senin ve ailen hakkında ortaya attığı iddialar arasında sabrını tüketip 'bu kadarı da fazla' dedirten haber neydi?

-Sanırım her şeyin tezgahlandığını bile bile Michael'ı o iğrenç iddiayla suçlamalarıydı. Başarısının kurbanı olduğuna inanıyorum. Michael'ın bir çocuk tacizcisi olduğunu iddia ettiklerinde beni de mahvettiler. Michael, çocukları çok sever. Neverland isimli çiftliği de yoksul çocuklar oraya gidip eğlenebilsin diye yaptırmıştı. Çiftlikte, tekerlekli sandalyeler için sıra sıra rampalar var. Kardeşim neden bir çocuğun canını yaksın ki? Kardeşim, politikayla ilgili değil, o çocukları seviyor. Düşmanları onu vurmak için en çok sevdiği işi silah olarak kullandı. Eğer birisi çocuğunuza gerçekten tacizde bulunsa para ister miydiniz? Bunu iyi düşünün. Yani iş başından beri para için tezgahlanmıştı, biz de bunu biliyorduk.

Bu kötü reklam aile bireylerini birbirine yakınlaştırdı mı? Aile bu olaydan nasıl etkilendi?

-Ailece mücadele ettik, gazetecilere bunun kesinlikle doğru olmadığını belirttik. İnsan kurban olunca, insanlar ona inanmıyor. Michael da kameraların karşısına geçip ‘‘Ben öyle bir şey yapmadım’’ demedi. Eğer böyle bir açıklama yapsaydı, insanlar daha çok onun üstüne gelecekler, inatlaşacaklardı. Bu dünya böyle işte!


Jermaine Jaçkson'la (nam-ı diğer Muhammed Şerif'le ramazandan hemen sonra konuştuk. Oruç tutarken kilo verdiği için memnundu hayatından. Kardeşleriyle birlikte Jackson 5 albümü için geceli gündüzlü çalışıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!