Museviler'den hediye ‘boynuz’

Güncelleme Tarihi:

Musevilerden hediye ‘boynuz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 02:02

Amerikan Yahudi Komitesi, Başbakan Ecevit'e, ‘Ülkeyi yönetme yeteneğini’ sembolize eden bir boynuz armağan etti. Ecevit de, ‘‘Biz Museviler'e kucağını açmış bir devletiz’’ dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, ABD Başkanı George W. Bush ile görüştükten sonra New York'a geçmeden önce Amerikan-Yahudi Kongresi ve B'nai Brith temsilcileriyle biraraya geldi. Ecevit'e Amerikan Yahudi Komitesi Başkanı Harold Tanner, bir plaket verdi. Ayrıca devlet adamlarına verilen ‘Ülkeyi yönetme yeteneğini’ sembolize eden bir boynuz hediye edildi. Tanner'in İsrail'le sıcak ilişkilerinden ötürü teşekkür ettiği Ecevit, ‘‘Biz uzun yıllardır Museviler'e kucağını açmış bir devletiz’’ diye yanıt verdi.

IRAK RİSKİ

Ecevit,
Ulusal Basın Kulübü'nde ise yabancı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ecevit, Irak konusunda bir soruya, Başkan Bush'un kendisine ‘‘Irak'ta Saddam'ı istemiyoruz’’ dediğini ifade etti ve ‘‘Umarım bir yol bulunur. Türkiye katılmasa bile, Irak'a yönelik askeri harekat facia olur. Askeri opsiyonun kullanılmamasını tercih ederiz. Körfez Savaşı bize çok pahalıya mal oldu’’ karşılığını verdi.

Ecevit, özellikle 11 Eylül'ün ardından terörizm konusunda çifte ölçütlerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Ecevit, isim vermeden, bazı grupları terör örgütü olarak kabul etmeyen Avrupa ülkelerini suçladı.

EGE'DE ÇÖZÜM

Ecevit,
Ege'de sorunların hukuki değil, siyasi nitelikte olduğunu ve bu nedenle diyalog yoluyla çözümden yana olduklarını belirtti. Türk ve Yunan Dışişleri Bakanları İsmail Cem ve Yorgo Papandreu'nun sessiz bir diplomasi yürüttüklerine dikkat çeken Ecevit, bunun olumlu sonuçlar üretebileceğini kaydetti. Kıbrıs'ta da iki tarafın liderlerine şans tanınması gerektiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!