’Musa’nın Çocukları’nın yazarı gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

’Musa’nın Çocukları’nın yazarı gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 00:00

İstanbul Ümraniye’de ele geçirilen bombaların soruşturması kapsamında Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Bülent Arınç ile ilgili " Musa’nın çocukları Tayyip ve Emine", Musa’nın Gül’ü", "Musa’nın mücahiti"; AKP hakkında "Patlak Ampul" adlı kitapları yazan, yazar Ergun Poyraz dün Ankara’da gözaltına alındı.

2 ASTSUBAY KORUMA Çayyolu’ndaki eve gelen polis ekipleri ile Poyraz’ı 24 saat koruyan 2 jandarma astsubayı arasında gözaltı sırasında kısa süreli arbede yaşandı. Savcılık talimatı üzerine astsubaylar gözaltına izin verdi. Evdeki CD ve belgelere el konurken Poyraz, daha sonra polis nezaretinde İstanbul’a götürülerek, Terörle Mücadele Şubesi yetkililerine teslim edildi.

BÜRODA 2 TABANCA Polis, Poyraz’ın uzun süredir avukatlığını yapan Ankara Barosu avukatlarından Hüseyin Buzoğlu’nun bürosunu da bastı. Buzoğlu, Kızılay’daki bürosunun aranmadığını ve polisin arama yapma yetkisi bulunmadığını söyledi. Ancak Cumhuriyet Savcılığı’nın Ankara Barosu’na gönderdiği konuya ilişkin yazıda, "Buzoğlu’nun bürosunda yapılan aramada iki tabanca ele geçirildiği" bildirildi.

ŞİFRELER ÇÖZÜLDÜ Poyraz’ın Kuvvai Milliye Derneği’nin bilgisayarlarındaki şifreli bölümlerin çözülmesi sonucu gözaltına alındığı belirtildi. Polis, Poyraz’ın gizli örgütlenmeyle ilgili ideolog ve stratejist görevi üstlendiğini öne sürüyor. Poyraz’ın Kuvvai Milliye Derneği ile ilişkili olduğu, siyasi, ekonomik, sosyal araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi’nin (SESAR) internet sitesinde yazılar yazdığı belirlendi. "www.sesar.com" isimli internet sitesinin merkezine yapılan baskında, Poyraz’ın yayımlanmayan ancak gizli örgütlenmelerle ilgili belgelerinin de ele geçirildiği bildirildi. Baskının ardından "www.sesar.com" internet sitesindeki tüm yazıların kaldırılması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!