Muş valisi: Hasarlı evlerle ilgili ayrı bir çalışma yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Muş valisi: Hasarlı evlerle ilgili ayrı bir çalışma yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 21:33

Muş Valisi Ali Çınar, “Bazı evlerin çok hasarlı olduğunu tespit ettik. Bu evlerle ilgili de ayrı bir çalışma yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Vali Çınar, AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ve diğer yetkililerle Bulanık ilçesinin Örenkent, Göztepe, Gölyanı ve Karaburun köylerinde incelemelerde bulundu.Çınar, Göztepe Köyü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, artçı sarsıntılar nedeniyle köylerde oluşan hasarları yerinde incelediklerini söyledi.

İlk sarsıntılardan bu yana vatandaşlara her türlü yardımın ulaştırıldığını ifade eden Çınar, şunları kaydetti:“Evleri çok hasarlı durumda olan ailelere ilk gün çadır ve diğer malzemeleri dağıttık. Vatandaşlar ailelerin kalabalığı nedeniyle çadırların yetmediğini dile getiriyor. Kızılay ve Acil Afet Kurumu ile değerlendirmelerimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Bazı evlerin çok hasarlı olduğunu tespit ettik. Bu evlerle ilgili de ayrı bir çalışma yapacağız.”
Milletvekili Yılmaz da Bulanık'ta artçı sarsıntıların yaşandığını anımsatarak, sıkıntıları yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Artçı sarsıntılarda herhangi bir can kaybının olmamasının sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Yılmaz, “Hemşehrilerimizin sıkıntılarını burada yerinde gördük. Sıkıntılar var ama işin sevindirici tarafı Allah'a şükür can ve mal kaybımız yok. Vatandaşların çadır ihtiyacı var. Bu konuda gerekli tedbirler ne ise acil bir şekilde yapılacaktır” diye konuştu.Çınar ve beraberindekiler daha sonra Bulanık İlçe Kaymakamlığı ile Devlet Hastanesi'ni gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!