Muş’ta sağanak dereleri taşırdı

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta sağanak dereleri taşırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 12:43

MUŞ’da son bir haftadır etkili olan yağışlar bazı dere ve çay yataklarının taşmasına neden oldu. Hasköy İlçesi'ne bağlı Eşmepınar Köyü'nde bir mahalle taşkın nedeniyle su baskınına uğradı. Vatandaşlar su ile dolan evlerinden güçlükle çıkarak canlarını kurtardı.

Dün geceden beri aralıksız yağan sağanak yağış nedeniyle Hasköy ilçesinin Eşmepınar Köyü ile Muş- Bitlis karayolu kenarındaki Aşağı Mahallede bulunan evleri su bastı. Güçlükle evlerinden çıkan vatandaşlar dizlerine kadar suya batarak yüksek yerlere çıkmaya çalıştı. Can kaybının yaşanmadığı su taşkınında evlerindeki eşyanın kullanılamaz hale geldiğini belirten vatandaşlar, yüzlerce dönüm ekili arazilerinin de büyük hasar gördüğünü söyledi.

Evlerinin çamur içinde kaldığını belirten Eşmepınar Köyü'nden Azize Adar, “Aniden bastıran suyla birlikte ancak çocuklarımızı dışarıya çıkarabildik. Her yıl aynı sorunla karşılaşmamıza rağmen, yetkililer buna bir önlem almıyor. Şimdi biz ne yapacağız” dedi.

Muş Valiliği, su taşkınına uğrayan köylülere yardım için Sivil Savunma ve Kızılay ekiplerinin bölgeye gönderildiğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!