Mursi’ye idam kararını protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

Mursi’ye idam kararını protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 17:26

Kütahya, Manisa, Hatay, ve Muş'ta Muhammed Mursi için verilen idam cezası kararı protesto edildi. Bolu’da, Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri, Mısır’da devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için idam cezası kararı verilmesine tepki gösterdi. Üzerlerinde ’Sessiz kalma’ yazan cansız mankenler boyunlarından asılarak iple sallandırıldı.

Haberin Devamı

Belediye Meydanı’nda toplanan grup, Muhammet Mursi için verilen idam cezasını protesto etti. Basın açıklaması sırasında Belediye Meydanı’ndaki işyerlerinin üstünden kefen giydirilen en ve üzerinde ’Sessiz kalma’ yazan iki cansız manken boyunlarına geçirilen iple sallandırıldı. İple sallandırılan cansız mankenlerin yanında Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel ’Rabia’ işareti yaparak basın açıklamasını okudu.

Mursi’ye idam kararını protesto ettiler

Muhammed Mursi’nin seçimlerle cumhurbaşkanı seçildiğini ancak askeri darbe sonucu idama çarptırıhdığını belirten Sönmezel, "Halkın iradesini ve ülke kaynaklarını apoletinin gölgesinde tutmak isteyen askeri cunta tekrar hortlamış, darbe ile seçilmiş meşru cumhurbaşkanı tutuklanmış darbe aleyhine Rabia Meydanı’nda yapılan barışçıl gösterilerde sivil halkın üzerine namaz kılarken ateş açılmış ve binlerce kardeşimiz orada şehit edilmiştir.

Haberin Devamı

Mursi’ye idam kararını protesto ettiler

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezası onanmış, içlerinde Esma’nın babası Muhammed Biltaci’nin de olduğu 16 kişi de hapishane bastıkları gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmışlardır. Verilen bu cezalar hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı demektir" dedi.

Sönmezel, "Halkın oylarıyla seçilen bir lider ve arkadaşlarını darbeyle devirip idama mahkum etmek, bir mahkeme hükmünün icrası değil, açık ve adi bir cinayettir" diye konuştu. Ardından da grup, tekbir getirerek alandan ayrıldı.


Benzer protestolar başta Kütahya, Manisa, Hatay, ve Muş'ta olmak üzere birçokr şehirde gerçekleştirildi.

BAKMADAN GEÇME!