Mursi: Bu suç cezasız kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Mursi: Bu suç cezasız kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 11:35

Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi, İsrail sınırında dün düzenlenen ve 16 polis memurunun ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından Sina Yarımadası’nda kontrolün yeniden sağlanacağını duyurdu. İsrail, sınırı geçen beş saldırganın cesetlerinin bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Mısırlı yetkililer, Bedevi gibi giyinmiş silahlı kişilerin, zırhlı bir araçla kontrol noktasına yaklaşarak ateş açtığını ifade etti. İsrail ise iki zırhlı aracın ele geçirildiğini, araçlardan birinin kendi kendine infilak ettiğini diğerinin ise bir helikopterle imha edildiğini belirtti.

 

İsrail ordu sözcüsü, “Ordumuz silahlı beş kişinin cesetlerini bulmuştur” dedi ancak detay vermedi.

 

En üst düzey ordu sözcüsü Yoav Mordechai ise ordu radyosuna bir açıklama yaparak, “Hazırdık çünkü Şin Bet ve askeri istihbarat bize önceden bilgi vermişti. Böylece çok kanlı bir saldırıyı önlemeyi başardık” dedi.

 

Haberin Devamı

Mordechai, zırhlı aracın sınırı geçtikten sonra her yöne ateş ettiğini, sonrasında da İsrail güçlerinin tanklarla ve havadan duruma müdahale ettiğini söyledi.

 

Silahlı kişilerin Sina’da üslenen küresel cihatçı grupların üyesi olduğunu, bu durumun da Mısır’ın zayıf kontrolünden kaynaklandığını belirtti.

 

Mursi ise Sina’nın kontrolünü yeniden ele alma sözü verirken, Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin ardından yaşanan otorite boşluğunun doldurulması için kesin emirler verdiğini söyledi.

 

Bu korkakça saldırıyı düzenleyenlerin ve onlarla işbirliği yapanların ağır bedel ödeyeceğini belirten Mursi, “Bu suçun sorumluları bulunacak ve yakalanacaktır. Herkes Mısır ordusunun ve polis güçlerinin bu suçluları oldukları yerde yakalayabileceğini görecek. Bu suçlular, bu saldırganların bizim aramızda yeri yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!