Mürekkebi kurumadan

Güncelleme Tarihi:

Mürekkebi kurumadan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kitabın Aynasındaki Adam

James Woodall

Çev. Armağan Anar

İletişim Yayınları

Yüzyılımızın dünya edebiyatını derinden etkilemiş bir isim Jorge Luis Borges. Şiir, öykü ve deneme türünde verdiği eserleriyle bir çok yazarı etkilemiş, edebi kıbleleri olmuş. Düş ve gerçeğin iç içe geçtiği yazı dünyası ve şiirsel anlatımı ile Latin Amerika edebiyatının da sembolü haline gelmiş. Borges'in bütün eserlerini yayınlamayı sürdüren İletişim Yayınları onun İngilizce olarak yazılmış ilk biyografisini de dilimize kazandırdı. Borges'in ailesinden başlayarak bütün yaşamını ve edebiyat dünyasını anlatan kitap, Borges severlerin eserlerine yelken açabilecekleri bir kitap.

Kara Su

Joyce Carol Oates

Çev. Nihal Yeğinobalı

Can Yayınları

Gerçek yaşamdan yola çıkılarak kurgulanmış bir roman Kara Su. Amerikan edebiyatının önde gelen adı Joyce Carol Oates, bir senatör adayının arabasına aldığı genç bir kızla göle uçmasını ve kazada kızın ölmesini konu alıyor. 1972 yılında gerçekleşen bu olay senatör adayı Edward Kennedy'nin seçimlerden çekilmesine neden olmuş ve Kennedy ailesini derinden etkilemişti. Genç kızın arabada geçen ve ölümüyle sonuçlanan kısacık yolculuk anını onun dilinden anlatıyor yazar.

Şeyler Kitabı: Ev

İlhan Berk

Sel Yayıncılık

Bir şiirin oluşum serüvenine tanıklık etmek ister misiniz? Ünlü şair İlhan Berk'in 'Şeyler Kitabı: Ev' size bu olanağı sağlıyor. Bahçesiyle, odalarıyla, duvarları ve pencereleriyle evlerin yaşamımızdaki yerini şiirleştiriyor İlhan Berk. Şiirin yazılış serüvenine okurunu da tanık ederek... Önce el yazısı, arkasından daktilo edilmiş, düzeltmeler yapılmış metni, kitap sayfasına geçişi ve son olarak bir başka sanatçının, Savaş Çekiç'in şiiri tipografik olarak yorumlayışı. Bir şiirin cenin halinden olgunluğa geçişine tanıklık edeceksiniz.

Dur Bir Mola Ver

Tom Robins

Çev. Fatma Taşkent

Ayrıntı Yayınları

Daha önce Parfümün Dansı adlı romanı dilimize çevrilen ve bu romanıyla kendine fanatik bir okur kitlesi yaratan Tom Robbins'in yeni kitabı Dur Bir Mola Ver. Parfümün Dansı'nda iki kahramanını yüzyıllar süren bir ölümsüzlük yolculuğuna çıkaran yazarın yeni kitabında da farklı iki kahraman bekliyor okurları. Yazar, korkulardan azade bir yaşam kurmak için kendilerine yol kenarında ilginç bir mola yeri açan Amanda ve Ziller'in farklı yaşamlarına konuk ediyor okuru.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!