Murat Belge’nin sütlü Malibu itirafı

Güncelleme Tarihi:

Murat Belge’nin sütlü Malibu itirafı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

İçki kültürü dergisi Gusto'nun ilk sayısında ‘‘Barmen, her zamanki içkimden...’’ başlıklı haberde, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin favori içkilerine yer verildi. En ilginç içki itirafı ise, yıllardır iyi bir rakı içicisi olduğu bilinen tanınmış aydınlarımızdan Murat Belge'den geldi. Murat Belge'nin, ‘‘Artık dayanamayacağım. İşte açıklıyorum: Malibu seviyor ve Malibu'yu sütle içiyorum’’ şeklindeki itirafı ‘‘Tarih Boyunca Yeme İçme Kültürü’’ adlı kitabından alıntılandı.

MURAT Belge, Türkiye'nin önde gelen aydınlarından biri. Renkli bir kişiliğe sahip olan ve politika, medya, uluslararası ilişkiler üzerine yazılar yazan Belge, aynı zamanda İstanbul ve yemek kültürü üzerinde de geniş bir bilgi birikimine sahip.

Yıllardır iyi bir rakı içicisi olarak tanınan Murat Belge, ‘‘Tarih Boyunca Yeme İçme Kültürü’’ adlı son kitabında, bir Malibu tutkunu olduğunu itiraf etti.

Murat Belge, 1980'lerde popüler olan, ancak daha sonra gözden düşmeye başlayan bu romlu hindistan cevizi likörüne duyduğu tutkuyu ‘‘Artık dayanamayacağım. İnsan bütün zaaflarıyla kamu önüne çıkacak medeni cesarete sahip olmalı. İşte açıklıyorum: Malibu seviyor ve Malibu'yu sütle içiyorum’’ sözleriyle itiraf etti.

Gusto'da iş ve sanat dünyasının ünlülerinin favori içkilerine de yer verildi. Örneğin genç kızların gözdesi Mehmet Ali Alabora ve Beyaz'ın biracı, Ajda Pekkan'ın cin fizz meraklısı olduğunu biliyor muydunuz?..

RAHMİ KOÇ CRYSTAL SEVİYOR

Koç Holding YÖnetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç'un, gustosu yüksek biri olduğu zaten biliniyor. Rahmi Koç, şu sıralar şarapta Cotes de Beaune şaraplarının 90, 95 ve 97 rekoltelerini tercih ediyor. Sert içki olarak da Stolichnaya votkasının ‘‘Crystal’’ adlı lüks rezervi gözdesi.

CİN FİZZ'Cİ AJDA

Ajda Pekkan temsil ettiği 1970'lerin Parisli kadını imajı doğrultusunda hareket ediyor. Ajda Pekkan Gordon cinle hazırlanmış bir cin fizz seviyor. Sahnelerin bir başka ünlüsü Gönül Yazar da zarif şarap kadehlerinde kaliteli Scotch viski sevenlerden.

MÜKREMİN LÜKS SEVER

Yılmaz Erdoğan'ın seçtiği içki, pek Mükremin Çıtır tiplemesiyle uyuşmuyor. Dünyada ‘‘patronların viskisi’’ olarak tanınan 12 yıllık Chivas Regal Erdoğan'ın favorisi. Mustafa Denizli de Johnnie Walker'ın Black Label'ını seçerek, bu konuda zevk sahibi olduğunu gösteriyor.

ORHAN PAMUK VE TEKİRDAĞ

Orhan Pamuk, içkiyle başı pek hoş olmayanlardan. Ama içeceği zaman da yumuşak içimli olduğu için eski tüfek edebiyatçıların içlerine sindiremedikleri Tekirdağ rakısını tercih ediyor.

MEMOLİ VE BEYAZ BİRACI

Beyazıt Öztürk ve Memoli tiplemesiyle genç kızların gözdesi olan Mehmet Ali Alabora, ithal bira seviyor. Beyaz'ın favorisi, Hollanda'nın ünlü birası Heineken. Memoli de hafif içimli ve modern imajlı Corona birasını seviyor. Meksika birası olan Corona'yı buz gibi içmeyi tercih ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!