Munzur Dağı eteklerinde villalar yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Munzur Dağı eteklerinde villalar yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2008 12:08

ERZİNCAN’ın Tunceli sınırında bir dönem terörle anılan Munzur Dağı eteklerinde lüks villalar yükselmeye başladı. Erzincan'ın Yaylabaşı Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Muammer Oğuz, proje kapsamında şimdiye kadar 15 villa yapıldığını belirterek, “Munzur Dağı eteklerine şimdilik 42 villa yapılacak. Önce altyapısını hazırladık, ardından villalar yükseliyor. Bu projeyle geçmiş yıllarda yaşanan terör olaylarının izlerini sildik” dedi.

Erzincan'a 10 kilometre uzaklıkta tabiat güzelliğiyle dikkat çeken Yaylabaşı Beldesi'nin yıldızı her geçen gün parlıyor. Munzur Dağı eteklerindeki beldede iki yıl önce tarıma elverişsiz 87 bin metrekarelik alanı, metrekaresi 600 YTL’den satın alan belediye, bölgenin içmesuyu, kanalizasylon, yol gibi altyapı çalışmalarını tamamladı. Belde için ‘Villa kent’ projesi hazırlayan Belediye daha sonra araziyi sadece villa yaptırmak isteyenler için imara açtı. Metrekaresini 6 bin YTL’den satışa çıkaran Belediye şimdiye kadar yaklaşık 135 bin YTL gelir elde etti.

Atıl durumdaki arazide şimdiye kadar kooperatif ve müteahhitler tarafından 15 villa yapıldığını söyleyen Yaylabaşı Belediye Başkanı Muammer Oğuz, “Yıllar önce üzücü terör saldırılarının yaşandığı bölgede, şimdi villalar yükseliyor. Dubleks 200, tripleks villa 300 bin YTL’ye mal edilebiliyor. Villa projesi sayesinde hem belediyemize gelir elde ettik, hem de terörün izlerini silmeye çalıştık. Munzur Dağı eteklerindeki villalar, beldemizi farklı bir görünüme kavuşturdu. Bölgeye 27 villa daha yapılacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!