Münevver’in otopsisi elbiseli yapılmış

Güncelleme Tarihi:

Münevver’in otopsisi elbiseli yapılmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2009 01:00

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, otopsi sırasında çamaşırına yan masadaki cesetten sperm bulaşan Münevver Karabulut olayında asıl hatanın cesetlerin elbiseleriyle otopsiye alınması olduğunu söyledi.

İnce, “Cesetler otopsiye soyularak gelmeliydi. Bu ihmaller bana yapılmış bir komplodur” dedi.

BAŞI kesilmiş halde cesedi İstanbul’da bir çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut’un otopsisiyle ilgili yeni ihmaller ortaya çıkıyor. Münevver’in çamaşırına teknisyenin eldiveninden sperm bulaşması, otopsiye hizmetlilerin girmesi gibi ihmallerin yanında cesedin otopsiye kıyafetle alındığı ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı müfettişleri yarın olaya el koyacak.

‘Bana komplo kurdular’ 

Doç. İnce, “Suçlanan nüfuzlu bir aile. Acaba olayın karıştırılması veya sürüncemede bırakılması için para veya buna benzer başka faktörler rol oynamış mıdır?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Mel Gibson’ın filmi vardı: Komplo Teorisi. Bu bana karşı bile yapılmış olabilir çünkü ben üniversiteden gelerek birtakım şeyleri burada sarstığımı düşünüyorum.”

Polis özensiz davranmış

İnce, şunları söyledi: “Spermin sahibini bulmak için 20 kişiye ait 72 numune inceledik. Hatayı fark edince hemen Cumhuriyet Savcısı’na haber verildi. Burada mesele suçlunun ortada olmaması. Ama bu Adli Tıp Kurumu’nun suçu mu? Bu biraz belden aşağı vurmak. O.J. Simpson davasında polisin ortama tükürmesi, sigara izmaritini atması birtakım delilleri orada allak bullak etti. Bu olguda da cesedin olay yerinde polis tarafından yapılan muayene şeklini görseniz bizim olayla ilgili hassasiyetimizi daha iyi anlayabilirsiniz. Polisin yaptığı olay yeri incelemesini mutlaka Adli Tıp uzmanı yapmalı.”

Şoförün ifadesi alınacak

“Cenaze otopsiye elbisesiz alınmalıydı. Burada büyük bir hata var. Bununla ilgili de şoförün ifadesine başvurulacak. Geçen sene başlamış üç bayan otopsi teknisyenimiz var. Onlar bu işin okulundan gelen insanlar. Bizim bu tip insanlara çok ciddi ihtiyacımız var. Bu işin ideali hekimin yapmasıdır. Şu an hizmetliler sadece temizlik işlerini yapıyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!