Münevver cinayetinde Eygi’den tuhaf tavır

Güncelleme Tarihi:

Münevver cinayetinde Eygi’den tuhaf tavır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 00:00

Cem Garipoğlu tarafından öldürüldükten sonra parçalanıp çöp konteynerine atıldığı iddia edilen Münevver Karabulut için Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi tuhaf bir yazı yazdı.

Eygi, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın, ’Aile kızını takip etmeliydi’ sözlerini onaylayan bir tutum takındı.

İSTANBUL Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın İstanbul’da erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Münevver Karabulut’un ailesi için "Kızlarını neden takip etmemişler?" açıklamasının yankıları sürerken, Milli Gazete Yazarı Mehmet Şevket Eygi’nin yazdıkları da tepki çekti. Eygi, dün kaleme aldığı "Mor Salkım Çiçekleri" başlıklı yazısında Türkiye’deki asayiş olaylarından bahsederken, çeşitli olaylar arasında Münevver Karabulut’un öldürülmesini de saydı. Eygi köşesinde, genç kızla ilgili şu satırları kaleme aldı: "Mengenli köylü kızı İstanbul’a geldikten sonra kabak çiçeği gibi açılmış. Kendisine bir sevgili bulmuş. Sonra başı bir yerde, vücudu başka bir yerde bulunmuş. Katil bir türlü bulunamıyormuş. Bu işte üç facia var. Bir, kızın feci şekilde öldürülüp parçalanması; iki, köy kızı iken aşırı şekilde açılıp saçılıp serbestleşmesi; üç, katilin bulunamaması. Cağaloğlu taraflarında yolda üç liseli kız gördüm, mini etekli idiler. Birilerine göre gayet normal bir kıyafet, bana göre feláket."

Eygi yazısının devamında başka olaylardan da bahsetti:

On iki yaşındaki bir kız evden kaçmış, manken olmak için. Kızın ırzına 35 kişi geçmiş. İçlerinden ikisi kızı başka erkeklere satmış.

On beş yaşındaki bir it, seksen beş yaşındaki ihtiyar bir kadını bir dövmüş, bir dövmüş, bir gözünü çıkartmış komaya sokmuş. Resmine bakamadım.

Adamın karısı bir kızgınlık ve kavga esnasında baklayı ağzından çıkarmış, zaten çocuklar senden değil demiş. Adamcağız yıkılmış, tahlil yaptırıyormuş.

Çarpışmayı seyreden 16 yaşındaki zavallı bir genç kurşun yemiş ve anında ölmüş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!