Mumcu'dan toplumsal kutuplaşma uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Mumcudan toplumsal kutuplaşma uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 11:38

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, “AK Parti ile CHP arasında başlayan din ve laiklik kutuplaşması ne yazık ki toplumsal kutuplaşmaya dönüşmüştür” dedi.

Haberin Devamı

Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Erkan Mumcu, partisinin il yöneticileriyle beraber Karabağlar'da Yüksel Mobilya mağazasında düzenlenen kahvaltıda esnafla bir araya geldi.

Mumcu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanındaki esnafın çok zor durumda olduğunu, işlerin her geçen gün daha kötüye gittiğini, bunun da nedeninin ülkede uygulanan ekonomik politika olduğunu ileri sürdü.

Ülkeyi yönetenlerin, sıcak para girişinin ülkenin karına olduğunu düşündüğünü kaydeden Mumcu, “ ama gerçek bu değil. Bugün ekonomik yaşamdaki sıkıntının hiç biri, global ekonomi krizinin dalgasının bize ulaşması nedeniyle değildir. Bu dalga henüz bize gelmedi. Bu sıkıntı Türkiye'de uygulanan ekonomi politikasından kaynaklanmaktadır” dedi.

Türkiye'de yabancı sermaye lehine haksız rekabet yaratıldığını söyleyen Mumcu, gerçekçi bir kur politikasının uygulanabilmesi durumunda Türkiye'nin kendi markalarıyla Avrupa pazarlarında yarattığı değeri ülkesine taşıyabilen bir ekonomi haline gelebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Dışa açılma kavramının bugün tersine çevrildiğini savunan Mumcu, “Özal ile yaptığımız şey dışarıya doğru açılımdı. AK Parti ile Türkiye'nin kıstırıldığı tuzak dışarıdan içeriye her türlü girişime açık bir pozisyon almaktır. Bunun Türkiye'ye getireceği şey sosyal parçalanma, iç bütünlüğünün parçalanması, sokakta huzurun kalkmasıdır” diye konuştu.

SİYASİ KUTUPLAŞMA

Siyasetteki kutuplaşmanın toplumda kutuplaşmaya dönüştüğünü de savunan Mumcu, şunları söyledi:
“Önce AK Parti ile CHP arasında başlayan din ve laiklik kutulaşması ne yazık ki toplumsal kutuplaşmaya dönüştü. Bugün bir arada yaşıyoruz, ama iki kamp halinde bir arada yaşıyoruz. Herkes bir başkasının düşüncesinin kendi yaşamı açısından tehdit oluşturduğunu düşünüyor. Bu insanlar bu ülkenin insanları, aynı binada komşu olan insanlar, aynı istikbali paylaşan insanlar. İnsanları böyle bir kamplaşmaya sürüklemenin, Türkiye'ye çok büyük bir kötülük olduğunu düşünmediler, daha doğrusu umursamadırlar.”


Türkiye'nin güç kaybettiğini ve bir yıl için öngörülen enflasyonun bir ayda kaydedildiğini dile getiren Mumcu, hastalığın teşhis edilmesinden korkulduğunu ve ekonomi kötüye giderken Türkiye'nin dar bir siyaset zümresiyle meşgul olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Milletin uyanış ortaya koyması gerektiğini söyleyen Mumcu, “AK Parti ve CHP'nin de madalyonun iki yüzü olduğunun görülmesi gerektiğini” ifade etti.

“DÜZEN DEĞİŞMELİ”

Türkiye'nin çıkışının “orta yol”da olduğunu savunan Mumcu, kutuplaşmayı ortadan kaldıracak siyasetin ve siyasette değişimin şart olduğunu belirtti.
Mumcu, sözlerine şöyle devam etti: “Dinin sömürülmesinden de laikliğin sömürülmesinden de Atatürk'ün sömürülmesinden de bıktık. Eğer, Türk Lirası gerçek değerlerine gelmezse işler daha da kötüye gitmeye devam edecektir.


Ülkeyi cahillerin yönetiyor olması, başımıza gelen bir kazadır, ama bir kader değildir. Mutlaka değişecek. Alternatifin yokluğu üzerine yaratılan karamsarlığın halka haksızlık olduğunu düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!