Mumcu'dan Başbakan'a: Michael Jackson mısın?

Güncelleme Tarihi:

Mumcudan Başbakana: Michael Jackson mısın
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2006 15:42

"Başörtüsü konusunu istismar eden" Başbakan Erdoğan’ın sözünü ettiği zenci beyaz kıyaslamasını da eleştiren ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu, "Aklı fikri geçim derdi dışında bir şeye çalışmayan on milyonlarca insan bu ayırımcı adaletsiz sistemin zencileridir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü konusunu sömürerek, buradan beslendiğini savunan ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Erdoğan’ın ortaya attığı zenci- beyaz benzetmesini de eleştirdi. "Aklı fikri geçim derdi dışında bir şeye çalışmayan on milyonlarca insanın bu ayırımcı adaletsiz sistemin zencileri" olduğunu belirten Mumcu, "Biz çözelim dedikçe ’CHP ile mutabakat lazım’ diyen Başbakan’a bu meseleyi o zaman bir daha sormak lazım kim zenci, kim beyaz, kim Michael Jackson?" diye konuştu.

ANAVATAN Grubu toplantısında konuşan Erkan Mumcu, öncelikle geçen hafta ölüm yıldönümü olduğundan Aşık Veysel’i yadetti. Mumcu, "Veysel’in kör gözüyle gördüğü hakikati bizler ne yazık ki göremiyoruz. Fikirlerin başka başka olmasının düşmanlık ve ayrımcılık sebebi olmaması gerektiği, tam tersine bütün bu çeşitliliğin ilahi hakikatin bir çeşitliliği olduğunu anlayamıyoruz, göremiyoruz" diye konuştu.

HÜKÜMETİN MERKEZ BANKASI CİDDİYETSİZLİĞİ

Merkez Bankası Başkanlığının bir anda boşalmadığını, yıllar öncesinden hangi gün, hatta saatte boşaltılacağının belli olduğunu kaydeden Mumcu, Başkanlığa atanacak kişinin eşinin başörtülü olup olmayacağı tartışması yaşanmasını da eleştirdi. Mumcu, "Şu meseleyi bir türlü bitiremedik gitti, 21. Yüzyıla geldik önümüzde halledilmesi gereken dünyalar kadar mesele var, insanlarımızın açlıktan yokluktan fukaralıktan beli bükülmüş, ama biz dönüp dolaşıp aynı mesele etrafında kavga edip duruyoruz" dedi. Mutlu azınlığın giderek daha fazla bu ülkenin nimetlerinden azami ölçüde faydalanırken, çok büyük bir çoğunluğun elindekileri de kaybettiğini anlatan Mumcu, "Bu ortamda siyaset dönüp dolaşıp konuyu başörtüsüne getiriyor. Başbakan da buna bayılıyor. Meğer Erdem Başçı’nın kararnemesi gitmemiş bile. Şu ciddiyetsizliğe bakar mısınız. Hükümet MB başkanını atıyor, atadığı isimi açıklama cesareti yok" dedi.

ADALETSİZ SİSTEMİN ONMİLYONLARCA ZENCİSİ

Başbakan Erdoğan’ın türbanla ilgil olarak yaptığı zenci benzetmesini eleştiren Mumcu, "Belli ki Başbakan bu konuyu sömürmeye bayılıyor. Ne yazık ki Türkiye böyle belli birkaç konuda bir kamplaşmaya sürükleniyor. Türkiye AKP ve CHP’nin kompleksleri arasında sıkıştırılıyor. Türkiye iki açmazın arasında bunalıyor" dedi. CHP’nin eşi böşrütülü olan birisinin Başkan olamayacağı açıklamalarını da eleştiren Mumcu, "Allah Allah nasıl yaptırmazsın? Siz bu ülkenin gerçek sahibi, bizler kiracısı öyle mi? Nedir kardeşim nedir bu nasıl bir komplestir, ’yapmayız yaptırmayız’. Ne yapıyorsunuz bunun için ’Hiç, konuşuyoruz işte, ortalığı geriyoruz’.

Ortalığı geriyorsunuz ne oluyor milletin hislerini rencide ediyorsunuz. Sanki kadınların başörtüsü bu ülkede yeni çıkmış bir adet. Başını örten kadınlar sanki aydan geldi, sanki bü ülkenin kadınları bin yıldır başını örtmüyor. Anlamak mümkün değil bu kadına karşı hürmetsizliktir. Örten örter size ne, niye bunu siyasetin konusu yapıyorsunuz? Siz bunu siyasetin konusu yaptıkça bunu sömürmeye alışmış bir kümeyi hiç haketmediği halde iktidarda tutuyorsunuz. Kim zenci kim beyaz soruyorum, madem başbakan söyledi bu yorumu da yapsın. Aklı fikri geçim derdi dışında bir şeye çalışmayan on milyonlarca insan bu ayrımcı adaletsiz sistemin zencileridir" şeklinde konuştu.

MARTIN LUTHER KING DEĞİLSİN

Her gün iş için kapısını çalanlar nedeniyle yerin dibine geçtiğini anlatan Erkan Mumcu, "Soruyorum sayın Başbakan sen utanmıyor musun? Atadığın MB Başkanı bu milletin derdine derman olacak mı sen bundan bahset. Sözde usulüne göre giyinen analar zenci, o da zencilerin temsilcisi Martin Luther King, hayır gerçek o değil. Martin Luther King adı saygıyla anılması gereken ve insan onuru için hayatını adamış bir insandır. ’Benim bir düşüm var’ diye başladığı meşhur konuşmasında insanlara ayrımcılığı, bölücülüğü, ırkçılığı tavsiye etmiyordu, insanları insanlığa, adalete davet ediyordu. Ötekini anlamaya, muhtaç olana merhamet etmeye davet ediyordu. Siz ne yapıyorsunuz miş gibi, onları sömürmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz? Bu insanlar öğrenciler bakımından söylüyorum yıllardan beri mağdur değil mi?" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!