Mumcu: Virüs tavukta değil siyasi zihniyette

Güncelleme Tarihi:

Mumcu: Virüs tavukta değil siyasi zihniyette
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 15:58

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, hükümetin, kuş gribine karşı alınan tedbirlerde başarısız olduğunu öne sürerek, “Virüs, tavuklarda mı siyasal zihniyetin kendisinde mi? Bizi hasta eden ne? Hükümet, kuş gribine karşı değil ama tavuklara karşı zafer kazandı” dedi.

Haberin Devamı

Mumcu, partisinin grup toplantısında, kuş gribiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün uyarılarına rağmen, hükümetin gerekli tedbirleri yerel yönetimler aracılığıyla hayata geçiremediğini ileri süren Mumcu, kamuoyunun da yeterince bilgilendirilmediğini savundu. Mumcu, kuş gribi nedeniyle Doğubeyazıt'ta 3 çocuğunu kaybeden Zeki Koçyiğit'in beyanlarını okuyarak, bu olayın zihinlerden hiç çıkmaması gerektiğini söyledi.

“VİRÜS TAVUKLARDA MI GERÇEKTEN”

Bu kişileri, kuş gribi ve cehaletin değil; yokluk, yoksulluk ve sefaletin öldürdüğünü savunan Mumcu, “Bu çocukların canına kasteden şey kuş gribi virüsü değil. Bu ana-babayı kuzularından ayıran şey yokluk ve yoksulluktur. Bu yoksulluk manzarası karşısında hükümetin yaptığına bakın. Başbakan 'tavuk yiyin' derse, zaten karnını doyurmaktan aciz adam, hasta tavuklarını çocuklarına yedirmekte elbette beis görmez. Bu çocukların ölüm nedeni ne? Virüs nerede? Virüs, tavuklarda mı gerçekten yoksa siyasal zihniyetin kendisinde mi? Bizi hasta eden ne?” diye konuştu.
Hükümetin itlaf edilen kanatlı hayvanların parasının ödeneceğini açıkladığını, bundan başka da bir şey yapmadığını öne süren Erkan Mumcu, “Kuş gribine karşı değil ama tavuklara karşı zafer kazandınız. Tebrik ediyorum” dedi.

“TAZİYE İÇİN AYAĞA GETİRİLMEZ”

ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kuş gribinden 3 çocuğu ölen Zeki Koçyiğit'e yapılan yardımın şeklini de eleştirdi. “Taziyeye gidilir, kimse taziye için ayağa getirilmez” diyen Mumcu, kameralar önünde yardım yapılmasının da “çok acı, trajik ve utanç verici olduğunu” ileri sürdü. Mumcu, Türkiye'de son dönemde insanların mağduriyetleri sömürülerek siyaset yapıldığını savunarak, “Bu hükümet, neyin gizli, neyi açık yapılması gerektiğini bilmiyor. Gizli yapılması gerekeni açık yapıyor, açık yapılması gerekeni de gizli yapıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın, “Ofer ailesinin kaç kişi olduğunu biliyor musunuz?” diye sorduğunu anımsatan Mumcu, şöyle konuştu:

“Oferle görüşmesini gizleyen, yalan söyleyen Başbakan'a soracağım: Koçyiğit ailesinin kaç kişi olduğunu biliyor muydunuz? Onların hak ve hukukunu pazarladığınız gizli görüşmelerinizde, bu insanların mağduriyetlerinden, acılarından, yoksulluklarından, bu insanların aç kalmamak için hasta tavuklarını canları pahasına yemek durumunda kalacaklarından haberdar mıydınız? Bütün Türkiye'nin merhamet duyguları Koçyiğit Ailesi'nin üzerinde yoğunlaşmışken, onlarla fotoğraf çektirerek yaptığınız iş utanç vericidir. Bu, bir insanın acısını, bir insanlık dramını, bir halkla ilişkiler projesine, bir siyasi propagandaya dönüştürmekten başka bir şey değildir. Ayıptır, günahtır.”

“SİZ AKLANDINIZ MI?”

Futbol Federasyonu seçimlerine de değinen Erkan Mumcu, iktidarın, bir adayın “aklanmadan aday olmamasını” istediğini söyledi. “Zorla kaşınıyorsunuz, siz aklandınız mı? Sayın Başbakan'ın aklanmaya cesareti var mı?” diyen Mumcu, “Gelin dokunulmazlıkları kaldıralım. Açık kabul oyu vereceğimize namus, şeref sözü veriyoruz” şeklinde konuştu.

“DİNOZORLAR YOK OLDU, ARILAR YAŞIYOR”

ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu, partisine yönelik “yavru muhalefet” değerlendirmelerine de tepki göstererek, “Siz de 355, bende 22... Haydi buyur...Dinozorlar da çok büyüktü ama tarih, akıldan ve beyinden yoksun büyüklüklerin yok olduğunu bize göstermiştir. Serçeler yaşıyor. Arılar yaşıyor, bal üretmeye, şifa olmaya devam ediyor. Siz de kibrinizle batacaksınız” dedi.

Haberin Devamı

Mumcu, iktidarın meslek ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik uygulamalarına karşı herkesin sesini yükseltmesi gerektiğini ifade ederek, “Susmayın, sustukça sıra size gelecek” uyarısında bulundu.

Grup toplantısının sonunda, DYP gençlik kollarından olduğu belirtilen bir grup, Anavatan Partisi'ne katıldı. Mumcu, DYP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı olduğu belirtilen Menderes Mutlu Özgen'e ANAVATAN rozeti taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!