Mumbai saldırılarının 'planlayıcısı' yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Mumbai saldırılarının planlayıcısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 00:00

Hindistan polisi, 2008 yılında Mumbai'de 165 kişinin ölümüne yol açan saldırılarla ilişkisi bulunan kilit önemde bir zanlıyı yakaladıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Mumbai saldırılarının planlayıcısı yakalandı

Polis, Syed Zabiuddin olarak da bilinen Ebu Cindal adlı zanlının Hindistan'ın liman kenti Mumbai'de bir dizi hedefe ölümcül saldırılarda bulunan 10 militana "aracı" olduğunu ve saldırıların planlanmasında rolü olduğunu açıkladı.

Saldırganların dokuzu polis müdahalesi sırasında öldürülmüş; sadece Muhammed Ajmal Emir Kasab adlı militan sağ olarak yakalanmıştı.

Emir Kasab, çıkartıldığı mahkemece Mayıs 2010 tarihinde idam cezasına çarptırıldı.

26 Kasım 2008 tarihinde Mumbai'ın lüks otellerini, ana tren istasyonunu ve bir Yahudi kültür merkezini basan saldırganların eylemi 60 saat sürmüştü.

Olayın ardından, saldırılardan Pakistanlı militan örgüt Laşkarı Tayibe'yi sorumlu tutan Hindistan yönetiminin Pakistan ile ilişkileri çok gergin bir döneme girmişti.

Haberin Devamı

İlk aşamada Hindistan'ın suçlamalarını reddeden Pakistan, daha sonra saldırıların kısmen Pakistan topraklarında planlandığını ve Muhammed Ajmal Emir Kasab'ın kendi vatandaşı olduğunu kabul etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!