Mülkiye'nin geleneksel kutlaması 'İnek Bayramı'nda yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Mülkiyenin geleneksel kutlaması İnek Bayramında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 14:58

Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin 80 yıldır düzenlediği İnek Bayramı’nın Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yasaklanmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Mülkiye) 80 yıldır her mayıs ayının ilk haftası kutlanan 'İnek Bayramı' etkinliği yasaklandı. 

Dünden beri sosyal medyada pek çok hesaptan bu kutlamanın yasaklanması gerektiğine dair tweetler ve mesajlar atılmıştı. İnek Bayramı'na neden izin verilmediğine dair ise resmi yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren, yasak kararına ilişkin Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kadir Gürdal’la görüştü. Gürdal, öğrencilerle toplantı halinde olduğunu belirterek İnek Bayramı etkinliklerinin yapılabileceğini söyledi. Öğrencilerin İnek Bayramı ile ilgili yapılacak etkinlikleri planlamaya devam ettiğini bildiren Gürdal, Rektörlükle tekrar görüşeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Öğrencilerin İnek Bayramı etkinliklerini yapma kararı alması durumunda SBF-Mülkiye mezunları da Bayram etkinliklerine katılabilecek.

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren öğrencilerin kararı dışında bir kararı tanımayacaklarını söyledi.

 

Mülkiyenin geleneksel kutlaması İnek Bayramında yeni gelişme

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!