Gündem Haberleri

    Mükemmel çay demlemenin formülü

    Hürriyet Haber
    01.02.2011 - 10:37 | Son Güncelleme:

    Uzmanlar lezzetli çayın formülünü ortaya çıkardı.

    Vatan Gazetesi'nin haberine göre Loughborugh Üniversitesi’nde 2 ay süren araştırmanın sonucunda, lezzetli çayın formülü ortaya koyuldu. Formüle göre, lezzetin sırrı, çayın demlenme süresinde. Bilim adamlarına göre çayın demlenmesi için ideal süre 30 dakika.

    ÇAYDANLIK

    - Metal değil seramik olmalı.

    - Su ısıtıcısının kaynatmasını beklerken seramik demliği ısıtın.

    - Çeyrek su bardağı suyu demliğe koyarak mikrodalgada 1 dakika en yüksek seviyede ısıtın.

    - Süre dolar dolmaz suyu boşaltıp o an çayı ekleyin.

    - Kaynar olmasını istiyorsanız, süreyi artırabilirsiniz. Ama uzun süre demlenen çay, bitkinin kimyasallarının çözülmesine neden olarak tadını bozar.

    - 60- 65 derecede demlenmiş çayın içilebilir sıcaklığa düşmesi için 2-3 dakika yeterlidir.

    SU

    - Çay demlerken kullanılan su temiz ve kaliteli olmalı.

    - Daha önceden ısıtılmış bir su kullanılmamalı.

    - Kullanılmış su, daha az çözülmemiş oksijen barındırdığından çayın aromasını bozar.

    ÇAY

    - Gerçek çay aroması için taze yaprak çay kullanılmalı.

    - 1 çay kaşığı çay yaprağı, bir fincan çay için uygun.

     

    Etiketler: gündem
    Son Dakika Haberler
    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı