Mükemmel adamı herkes özleyecek

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel adamı herkes özleyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2001 02:04

Efsanevi Beatles grubunun en genç üyesi George Harrison, 58 yaşında akciğer kanserine yenik düştü. Harrison'un önceki gün Los Angeles'da yakın arkadaşı Gavin de Becker'in evinde son nefesini verdiği açıklandı. Acı haberle yıkıldığını belirten Paul McCartney, ‘Mükemmel bir adamdı, insan sevgisiyle doluydu. Onu herkes özleyecek’ dedi.

Dünyanın en ünlü rock grubundan yaşayan 2 kişi kaldı: Paul McCartney ve Ringo Starr. Grubun bir diğer üyesi John Lennon, 8 Aralık 1980 günü bir manyağın silahlı saldırısı sonucu ölmüştü.

YARDIM KONSERLERİ

Beatles, 1970 yılında dağıldığında Harrison, 27 yaşındaydı. Ünlü müzisyen, 1980'lerde çok yaygınlaşan yardım konserlerinin de fikir babasıydı. Harrison ilk kez 1971 yılında New York'ta Bangladeşlilere yardım amacıyla düzenlenen konserin arkasındaki en önemli isimdi. Daha sonra 1980'li yıllarda, Bob Geldof, Eric Clapton ve Bob Dylan gibi, rock müziğinin önde gelen isimleri, Afrika'daki açlara yardım, Yağmur Ormanları'nın korunması gibi değişik küresel amaçlarla George Harrison'ın başlattığı geleneği yaygınlaştırdılar.

HERKES ÖZLEYECEK

Paul McCartney, Harrison'un ölümüyle yıkıldığını ve çok üzgün olduğunu söyledi. McCartney, Londra'da evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘‘Çok uzun zamandır hasta olduğunu biliyorduk. Mükemmel bir adamdı, insan sevgisiyle doluydu. Onu herkes çok özleyecek’’ diye konuştu. McCartney, ‘‘Çok cesurdu ve espriliydi. O benim küçük erkek kardeşimdi. Birlikte geçirdiğimiz o güzel günleri düşünüyorum. Biliyorum böyle hatırlanmak isterdi’’ dedi. Bob Geldof da İngiliz radyosuna verdiği demeçte ‘‘Harrison, John ve Paul kadar yetenekliydi. Solo albümü All Things Must Pass, grup üyelerinin şimdiye kadar çıkardıklarının en iyisiydi’’dedi.

Grubun gitaristiydi

George Harrison, 1960'lı yıllarda kurulan ve saç tiplerinden müziklerine kadar her şeyleriyle tüm dünya gençliğini etkileyen Beatles grubuna gitarist olarak katıldı. Grubun farklı karakterlere sahip 4 üyesinden en sakini olarak
bilinen Harrison, ilk şarkısı ‘‘Bother Me’’yi grubun ikinci albümü için yaptı.

Sinemada da başarılıydı

1960'lı yılların sonunda Beatles'ın artık ömrünü doldurmaya başladığını düşünen Harrison, grubun hit şarkılarından ‘‘Let İt Be’’ filme çekilirken McCartney ile tartıştı. Beatles'ın parçalanmaya başlaması sürecinde Clapton ile işbirliğine giden Harrison, Eric Clapton ile ‘‘Badge’’ adlı şarkıyı yaptı. Harrison, 1978 yılında oğlu Dhani doğduktan bir ay sonra Olivia Arias ile evlendi. 1979 yılında Handmade Films'i kurdu ve ‘‘Monty Python's Life of Brian’’ı yaptı. Film, 1994 yılında 8.5 milyon dolar hasılat elde etti.

Yıldız olmayı hiç sevmedi

Harrison'ı yakından tanıyanlar, ünlü gitaristin ‘‘yıldız’’ olmaktan çok müzisyenliği tercih eden bir yapıya sahip olduğunu belirttiler. Harrison, 1979 yılındaki kitabında, ‘‘Beatles'ın artık öldüğünü, gruptaki herkesin kendine ait bir dünyası olduğunu, bunun da çok önemli bir gerçeği ifade ettiğini ve kendilerinin hayvanat bahçesindeki maymunlara benzediklerini’’ yazmıştı. Beatles ile birlikte ölmez eserlere imza atan Harrison, grup 1970 yılında dağıldıktan sonra ara sıra da olsa başarılı çalışmalara imza attı. Aralarında ‘‘Monty Python's Life of Brian’’ın da bulunduğu bazı filmler yaptı, eski arkadaşları Bob Dylan ve Roy Orbison ile ''The Traveling Wilburys'' grubunu oluşturdu.

Unutulmaz parçaları

George Harrison'ın bazıları Beatles albümlerinde de yer alan şarkıları ise şöyle:

* Blue Jay Way * Don't Bother Me * For You Blue * Here Comes The Sun * I Me Mine * I Need You * I Want to Tell You * If I Needed Someone * It's All Too Much * Long, Long, Long * Love You To * Old Brown Shoe * Only a Northern Song * Piggies * Savoy Truffle * Something * Taxman * The Inner Light * Think for Yourself * While My Guitar Gently Weeps * Within You Without You * You Like Me Too Much .
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!