Mükemmel acil yardım kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel acil yardım kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 02:15

Uludağ'da snowboard yaparken bir kayakçı ile çarpışıp beyin travması geçiren VIP Turizm Genel Müdürü Yasemin Pirinççioğlu'nun lise öğrencisi kızı 17 yaşındaki Filiz Avunduk'un sağlık durumu hızla düzeliyor.

Kazadan sonra Filiz Avunduk'a olay yerinde yapılan müdahale, kızakla dağdan indirilmesi ve mükemmel bir organizasyonla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ulaştırılması, Uludağ'da acil yardım ve kurtarma hizmetlerinin Avrupa standartlarında hizmet verdiğini ortaya koydu. Uludağ'da gelişen acil yardım ve sağlık hizmetleri sayesinde artık hayatlar kurtarılıyor.

Modern tesisleriyle kayakseverlerin büyük ilgi gösterdiği Uludağ'da, önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen kazada, snowboard yapan Pierre Loti Fransız Okulu öğrencisi Filiz Avunduk, kayak yapan ODTÜ öğrencisi 20 yaşındaki Evren Özçam'a 70 kilometre hızla çarpmış, iki genç beyin travması geçirmişti. Kazadan sonra harekete geçen acil yardım ekibi, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından kızakla, Uludağ'daki Sabancı İlkyardım Merkezi'ne getirilen kazazedeler, buradan da ambulanslarla Bursa'daki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!