Mühür ‘En erken dünyaya gelmiş üye’de

Güncelleme Tarihi:

Mühür ‘En erken dünyaya gelmiş üye’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Şahin, “TBMM, millet tarihinde büyük rol oynamıştır, bundan sonra da oynamaya devam edecektir. Görevimi büyük bir huzur içinde Sayın Ekşi’ye devrediyorum. TBMM, Kurtuluş Savaşı’nda her türlü zorluğu aşmış bir kurumdur, bundan sonra da her sorunu aşacaktır. Bazı sorunları aşmak için demokratik sabır gerekiyor” dedi. Şahin, soru üzerine CHP’nin yemin etmeme kararını, “Kendi takdirleri ama tüm sorunların önümüzdeki süreçte çözüleceğine inanıyorum. Demokrasinin en önemli gıdası sabır. Öfkeyle kalkarsanız zararla oturursunuz. Yeni bir dönemin başlangıcı. Başka Meclis’imiz yok. Başka yerde görev yapacak halimiz yok” sözleriyle değerlendirdi.

Şahin, konuşmasının ardından TBMM Başkanlık mührünü CHP’li Ekşi’ye teslim etti. Ekşi ise Şahin’in söylediği her cümlenin altında imzasının olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bağımsızlık savaşının en önemli kurumu olan TBMM, en olumsuz koşullardan onurlu, bağımsız ve çağdaş bir devlet kurmuştur. Demokrasiden söz ediyorsak demokratik sabır gerekiyor. TBMM’nin demokratik sabır konusunda geçirdiği sınavların tarihi değeri var.”
Ekşi, gazetecilerin duygularını sorması üzerine, İçtüzük’teki “En yaşlı üye” sıfatının kendisi için “En erken dünyaya gelmiş üye” olarak kullanılmasının doğru olacağını söyledi. TBMM binasının, 6 Ocak 1961’de parlamento binası olarak kullanılmaya başlandığını, daha önce Ulus’taki Meclis binasında en genç üç üyeden biri olduğunu kaydeden Ekşi, “Her genç parlamenter gibi ayaklarımın yerden kesildiğini hatırlıyorum ama yaşam parlamenterliğin ayakların yerden kesileceği bir görev olmadığını gösteriyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!