Muhteşem Yüzyıl'a protesto

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıla protesto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 15:10

MUHTEŞEM Yüzyıl adlı dizinin yayınlanmasını protesto eden bir grup D-100 karayolunu trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL'A PROTESTO

SAADET Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, geçtiğimiz çarşamba günü Show TV ekranlarında yayına giren "Muhteşem Yüzyıl" adlı diziyi düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla prostesto ettiler. Mehteran eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte bazı göstericiler, tarihi gerçekleri yansıtmadığını öne sürdükleri dizinin yol üzerinde gördükleri bilboard ve reklam panolarınındaki afişlerini yırtarak yumurta attılar.

BİLBOARD VE REKLAM PANOLARINA SALDIRDILAR

Levent Metro durağında saat 13.00 sıralarında toplanan Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, protestoya İstanbul Mehteran takımının marşları eşliğinde başladılar. Göstericiler, sık sık tekbir getirerek "Hükümet uyuma tarihine sahip çık","Osmanlı’ya uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Grup ayrıca "RTÜK uyuma, rezalete son ver","Davamız kuru bir cihangirlik davası değildir, davamız bilakis İslam davasıdır", "Bizansın çocukları, Osmanlı’dan rahatsız", "Ya sev ya sövme", "Kanunlar Kanuni’yi koruyamadı" şeklinde dövizler açtı. Grup daha sonra mehteran takımının marşları ve sloganlar eşliğinde Show TV binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında bazı göstericiler, yol üzerinde gördükleri dizinin bilboard ve reklam panolarınındaki afişlerini yırtarak yumurta attılar. Göstericiler bazı partililer tarafından sakinleştirildi.

Haberin Devamı

KANUNİ’NİN TEMSİLİ FERMANI OKUNDU

ShowTV binasının önüne gelen gösteriler yanlarında getirdikleri yumurtaları binaya atarak "Show TV şaşırma sabrımızı taşırma", "Show TV diziyi yayından kaldır" şeklinde sloganlar attı. Bu orada özellikle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polis bina içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak grubun yaklaşmasına izin vermedi. Kanalın karşısındaki parkta basın açıklaması öncesinde tellal kıyafetli bir kişi Kanuni’nin temsili ‘fermanı’nı okuyarak kanalı protesto etti. Grup adına basın açıklamasını Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar okudu. Dizinin tarihi gerçekleri çarpıtıtığını, ecdadın kemiklerini sızlattığını, rezaletler içerdiğini, büyük öfke ve tepkiye neden olduğunu belirterek diziyi, yayıncı ve yapımcı kuruluşu protesto etmek amacıyla toplandıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

ŞANLI TARİHİMİZ AŞAĞILANMAKTADIR

Yayına giren bu dizi ile ekran kirliliğinin üzerine, bir de, tarihi çarpıtma ve karalama boyutu eklendiğini belirten Açar, "Osmanlı devletinin en önemli padişahlarından biri olan Kanuni Sultan Süleyman’ı konu alan dizi, Osmanlı tarihiyle alakası olmayan, baştan sona uydurma olaylarla ve ilmi dayanağı olmayan, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan, hayal mahsulü kurgusal, fantastik öykülerle seyircinin karşısına çıkıyor. Bu dizideki üzerine giydirilen imajla, cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve onun şahsında tüm Osmanlı padişahları, devlet adamları, toplum nezdinde itibarsızlaştırılmakta, şanlı tarihimiz aşağılanmakta ve toplumumuz geçmişine, tarihine yabancılaştırılmaktadır." dedi.

Haberin Devamı

KİRLİ EKRAN İSTEMİYORUZ

TV ekranlarının aşırı derecede kirlendiğini söyleyen Acar, "Bu kirlenmişlik, gençliğimizi, dolayısıyla milletimizin ve ülkemizin geleceğini tehdit etmektedir. Bu yayınların bir kısmı, planlı olarak yapılırken, bir kısmı da reyting ve ticari kaygılarla yapılmakta, ancak millete verdiği zarar hesaba katılmamaktadır. Sağcısı solcusuyla, milliyetçisi ve muhafazakarıyla tüm halkımız TV yayınlarından muzdariptir. Televizyon kanalları kendilerine çeki düzen verinceye kadar, halkımızı, bu tür yayınlar yapan TV’leri izlemeyerek tepki göstermeye davet ediyoruz. Kirli ekran istemiyoruz." dedi.

KAMPANYALAR BAŞLATACAĞIZ

Basın açıklamasını Mehmet Akif Ersoy’un bir şiiriyle bitiren Acar, "Halkımızı başta cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, ilgili bakanlıklar, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve diğer tüm ilgili kuruluşlara şikayetlerini telefon, faks ve e-posta yoluyla iletmeye davet ediyoruz. Eğer h?l? bu yanlıştan dönülmezse, kanalın seyredilmemesi için kampanyalar başlatacağız." dedi. Basın açıklamasının ardından sona eren eylemin sonunda bazı göstericiler yine kanalın bulunduğu binaya fırlattılar. Bu sırada polislerle bazı göstericiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!