Mühimmat tesisinde patlama: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Mühimmat tesisinde patlama: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 00:00

Kırıkkale’ye 25 kilometre mesafede bulunan Yahşihan ilçesindeki askeri tesiste, dün gece saat 00.43’de TNT deposunda meydana gelen şiddetli patlamanın, gaz sıkışmasından kaynaklandığı sanılıyor. Kırıkkale’den de duyulan patlama ile birlikte çıkan yangını MKE fabrikası, ilçe ve Kırıkkale’den gönderilen itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü. Depolarda kimyasal madde olması nedeniyle askeri tesise gece ambulans ve itfaiyenin dışında kimse alınmadı, giriş ve çıkışlar da yasaklandı. Patlama sonrası mühimmat deposu harabeye dönerken, gece vardiyasında çalışan Salih Erkeç (43), Adnan Dağdeviren (46), Cezair Çalışkan (30) ve Samet Aygar’ın (19) enkaz altında kaldığı belirlendi. Binaya giren jandarma ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibinin yaptığı arama çalışmalarında, enkaz altındaki 4 işçiden 3’ünün cesedine ulaşıldı.
Genelkurmay Başkanlığı, Kırıkkale’de mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki açıklamada, “Bu elim kazada hayatını kaybeden değerli işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli aile fertlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Konu hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, patlamanın TNT isimli patlayıcı madde atölyesinde meydana geldiğini, TNT atölyesi dışında diğer atölye, depo ve idari binalarda ciddi bir zararın olmadığını açıkladı. Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, TSK Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi deposunda yaşanan patlamada 4 üye arkadaşlarını şehit verdikleri belirterek, “Acımız büyük” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!