Mühendisler Cumartesi miting meydanında

Güncelleme Tarihi:

Mühendisler Cumartesi miting meydanında
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 15:47

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), bir dizi ekonomik, siyasi ve sosyal taleple cumartesi günü Ankara'da miting düzenleyecek.

Haberin Devamı

TMMOB Başkanı Kaya Güvenç, birliğin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, cumartesi günkü miting ve talepleri hakkında bilgi verdi.

Güçlü ekonomiye geçiş programına eleştirilerde bulunan Güvenç, özelleştirme politikalarıyla devletin tüm toplumsal görevlerinden soyutlanmaya çalışıldığını, ulaşım, sağlık, sosyal güvenlik ve eğitim alanlarının yerli ve yabancı tekellere ''yağma ve kar alanı olarak sunulduğunu'' savundu. Tarım ülkesi olan Türkiye'nin, IMF politikalarıyla tarım yapamaz hale getirildiğini ileri süren Güvenç, şeker ve tütün piyasası kanunlarıyla ülkenin, uluslararası tekellere bağımlı hale sokulduğunu ifade etti.

Güvenç, ''Mart 2001 ile Temmuz 2001 tarihleri arasında IMF ve Dünya Bankası'nın istekleri doğrultusunda TBMM'den 77 yasa geçmiştir. IMF ve Dünya Bankası politikalarının hayata geçirilmesi ısrarla sürdürüldüğü sürece ülkemiz krizlere mahkum kalacaktır'' diye konuştu.

Haberin Devamı

KAYNAKLAR ÜRETİME YÖNLENDİRİLSİN

Cumartesi günü TMMOB'ye bağlı odalarla düzenleyecekleri mitingde bazı taleplerini dile getireceklerini anlatan Güvenç, bunları, öncelikle siyasi yapısal değişim gerçekleştirilmesi, 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi, kaynakların üretime yönlendirilerek ulusal kalkınma stratejisinin benimsenmesi, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, uluslararası tahkimin reddedilmesi, uluslararası finans kuruluşlarıyla bağların kesilmesi, kısa vadede ücretlilerin konumunun iyileştirilmesi için ücretlere en az yüzde 100 zam yapılması, basında tekelleşmenin engellenmesi olarak sıraladı.

Mitinge diÄŸer sivil toplum kuruluÅŸlarının da davet edildiÄŸini bildiren Güvenç, ancak TMMOB'nin dışındaki katılımcıların pankartlarının yer almayacağını söyledi. Güvenç, Abdi Ä°pekçi Parkı'nda düzenlenecek mitinge tüm vatandaÅŸların katılımını da beklediklerini ifade etti.Â

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!