Muhbir skandalı Alman hükümetini zorluyor

Güncelleme Tarihi:

Muhbir skandalı Alman hükümetini zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 16:36

Alman Birlik partileri (CDU/CSU), aşırı sağcı Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisi'nin (NPD) yasaklanmasıyla ilgili davanın düşmesiyle ortaya çıkan skandal nedeniyle İçişleri Bakanı Otto Schily'nin istifa etmesi talebinde bulundu.

CDU/CSU Federal Meclis Grubu üyesi Dieter Marschewski, bugün Meclis İçişleri Komisyonu'nun toplantısından sonra yaptığı açıklamada,Federal Anayasa Mahkemesi'nin sözlü ifade vermeye çağırdığı NPD yöneticilerinden birinin hükümet adına çalışan bir muhbir olarak ortaya çıkmasını 'inanılmaz bir olay' olarak nitelendirdi.

Marschewski, İçişleri Bakanlığı müsteşarı ve diğer bazı bakanlık görevlilerinin bu olayı bilmeleri, Schily'nin ise bundan haberi olmamasının 'kabul edilemeyeceğini' belirtti.

Bu arada, söz konusu muhbirin, bir dönem NPD Yönetim Kurulu üyeliği ve partinin Kuzey Ren Vestfalya eyalet teşkilatının başkan yardımcılığını yapan Wolfgang Frenz olduğu bildirildi.

Karlsruhe kentinde bulunan Federal Anayasa Mahkemesi, sözlü ifade vermeye çağırdığı bir NPD yöneticisinin muhbir olduğunun ortaya çıkmasından sonra, NPD'nin yasaklanmasıyla ilgili dava için Şubat ayında öngördüğü 5 duruşma gününü iptal ettiğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!