Muharrem İnce’nin kaynak gösterdiği gazeteci kendini yalanladı!

Güncelleme Tarihi:

Muharrem İnce’nin kaynak gösterdiği gazeteci kendini yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 17:24

Muharrem İnce'nin Kırşehir mitinginde kaynak gösterdiği gazeteci Nasuhi Güngör kendi kendini yalanladı. Güngör, onlarca baskı yapan kitabı için "Hiçbir bilgiye ve belgeye dayalı değildi" dedi.

Haberin Devamı

Gazeteci Nasuhi Güngör, Muharrem İnce'nin mitinginin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Güngör'ün açıklamaları şöyle:

"Bugün Kırşehir’de Muharrem İnce’nin Yenilikçi Hareket kitabım üzerinden yaptığı konuşmayla ilgili bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Sözkonusu kitap yaklaşık 20 yıl önce yayınlandı. O dönem AK Parti’nin kuruluş sürecine dair bazı iddiaları içeriyordu.

Kitapta geçen “Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi”yle ilgili iddialar, ne yazık ki somut herhangi bir bilgiye ve belgeye değil, tamamen o dönemdeki bazı dedikodulara dayanmaktadır. Zaten kitapta da buna dair hiçbir bilgi ya da belgeye atıf yoktur.

Üzülerek ifade edeyim ki, bizzat kendi yazdığım bu iddiaların kamuoyuna bilgi ya da belge gibi sunulacak hiçbir yanı yok. Ne gazeteciliğim, ne de bugüne kadar yaptığım herhangi bir görev bu kitaptaki sözkonusu iddiaları doğru kılmaz.

Haberin Devamı

Ayrıca sözkonusu iddiaya Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından en net ve açık biçimde cevap verilmiştir. Buna rağmen herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan bu sözlerin, yıllar sonra bir delilmiş gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

Nerede ve hangi konumda olursam olayım, benim yıllar önce yazdığım mesnetsiz bir iddianın FETÖ’yle mücadeleye ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavizsiz duruşuna en küçük bir zarar getirmesine asla razı olamam.

Sayın Cumhurbaşkanımızın FETÖ ve benzeri uluslararası şebekelerle mücadelesine gölge düşürmeyi hedefleyen hiçbir sözün ve iddianın, 20 yıl önce de olsa, altında imzam bile bulunsa savunulacak bir yanı olamaz."

İNCE: TRT’Yİ NEDEN ELEŞTİRDİĞİMİ ANLADINIZ MI?

Güngör’ün Twitter’daki paylaşımlarının ardından İnce de Twitter’dan açıklamalarda bulundu. İnce mesajında, “Baskı ve korku düzeni bir gazeteciye 17 yıl önce yazdığı kitap için bugün yalan dedirtiyor. Bu düzen değişecek, medya özgürleşecek, Türkiye özgürleşecek. 17 yıl önce kendi yazdığına bugün ‘yalan’ diyen kişi 3 yıl süreyle TRT Haber Dairesi Başkanlığı yaptı. Şimdi anladınız mı TRT’yi niye eleştirdiğimi? TRT halktan topladığı paraları bu rüzgar güllerine, yazdığı kitabın arkasında duramayan kifayetsizlere yediriyor” dedi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!