Muharrem İnce'den Başbakan'a sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Muharrem İnceden Başbakana sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 21:07

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Haktan Fidan'ı özel temsilcisi olarak terör örgütüne gönderdiğini itiraf ettiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

İnce, TBMM'de yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in “bugün olağan saçmalama gününde olduğunu” iddia ederek, “AKP'nin terör örgütü ile işbirliği yaptığı ortaya çıkınca ne söyleyeceklerini şaşırdılar. Başbakanın sahip olduğu şeref, son PKK-MİT ses kaydı ile ortaya çıkmıştır. Sayın Başbakan zekat dağıtacaksa sahip olduğu serveti dağıtsın.

İnanıyorum ki Başbakan sahip olduğu servetin yarısını zekat olarak dağıtsa Türkiye'de aç, açıkta, yoksul kalmayacaktır” görüşünü öne sürdü.Başbakan'ın “BOP eşbaşkanlık görevini birlikte yürüttüğü ABD'ye giderken konuştuğunu” hatırlatan İnce, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başbakan MİT müsteşarı Hakan Fidan'ı özel temsilcisi olarak terör örgütüne gönderdiğini itiraf etti. 'Müsteşar yardımcılığı döneminde göndermişimdir' dedi. Sayın Başbakan özel temsilcinize CHP'yi terör örgütü PKK'ya şikayet etmesi talimatını da siz mi verdiniz? O görüşmenin amacı sizin söylediğiniz gibi devletin iz sürmesi, suçluyu tespit etmesi midir yoksa suçlunun izini kapatmak mıdır?

Haberin Devamı

Sayın Başbakan ve AKP'liler bu ses kaydı konusunda konuştukça çamura batmaya devam ediyorlar ama boşuna çırpınıyorlar. Boş laflarla değirmeni doldurmaya çalışıyorlar. Artık maske düşmüş, terör konusundaki gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!