Muhalifler: Çiller kongreye gelemez

Güncelleme Tarihi:

Muhalifler: Çiller kongreye gelemez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyük Kongre'de yeniden genel başkan seçilebilmek için teşkilatları görevden alan Çiller, muhalifler yüzünden zor anlar yaşıyor. Hürriyet'e bilgi veren İstanbullu bir muhalif, ‘‘1100 sabit delegemiz var. 100'e yakın doğal delegemizle kongre delegelerimizin sayısı 1200'ü buluyor. Olağan kongrede olsa, olağanüstü de kongrede olsa Tansu Çiller, salona bile gelemeyecek. Antalya teşkilatı da bizimle’’ dedi.

Büyük Kongre'ye 55 delege gönderen ve Genel Merkez'in büyük umut bağladığı İzmir'in görevden alınan Bayındır İlçesi, kayyumla yönetilme noktasına gelirken, muhalifler delege seçimlerini iptal ettirerek Çiller'e ilk kongre golünü attı.

Eski il başkanı İsmail Uğural, ‘‘Bu karar sadece bütün siyasi kamuoyu için örnek teşkil edecek. Çiller talimat vermiş ‘İzmiri getirin. 55 kurşun asker getirin' biz bu hesabı kökünden kuruttuk' dedi.

Yaklaşık 40 ilde örgütlenen muhalif grup, Kayseri'yi de kazanmayı başardı. Çiller'in görevden aldırmak istediği ilçe yöneticilerinin desteği ile hazırlanan delege listesi, hafta içinde askıya çıkıyor.

Ankara ve Adana teşkilatlarında da delege seçimlerine kilitlenen muhalifler, bu illerdeki kongreleri de almaya çalışıyorlar. Muhalifler, 80 dolayında delegenin bulunduğu İstanbul teşkilatına da büyük oranda hakim. Mehmet Ağar'a yakınlığı ile bilinen çok sayıda ilçe teşkilatı da delegelerini hazırladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!