Muhalifler Baykal’ın odasında ‘Kurultay’ı konuştu

Güncelleme Tarihi:

Muhalifler Baykal’ın odasında ‘Kurultay’ı konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 00:00

CHP’de kurultay tartışmaları sürerken eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis’teki odasında yakın kurmaylarıyla bir araya gelerek bugün imzaya açacakları Olağanüstü Kurultay gündemine son şeklini verdi.

Baykal’ın TBMM’deki odasında dün gerçekleştirilen toplantıya Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı, Mahmut Yıldız ve Şerif Ertuğrul katıldı. Toplantıda delegelerin imzasına sunulacak kurultay gündem metnine son şekli verildi. Buna göre bugün imzaya sunulacak kurultay gündeminde genel başkan seçimi yer almıyor. Delegenin imza vermesi istenen kurultay gündeminde tüzük gereği zorunlu olan açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, kurultay başkanlık kurulu seçimi, genel başkanın açış konuşması, çalışma ve hesap raporlarının okunması, görüşülmesi ve aklanması maddelerinden sonra “80 kişilik Parti Meclisi seçimi” maddesi yer alıyor.
CHP tüzüğü gereği kurultay gündeminin belirlenebilmesi için delege tam sayısının yarısından fazlasının imzası gerekiyor. CHP’nin şu anda yaklaşık 1260 delegesi bulunuyor. PM’nin yenilenmesi gündeminin de belirlenebilmesi için 630’un üzerinde delegenin imzası gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!