Muhalefette Çiller söylemi: Ya gidecek ya gidecek

Güncelleme Tarihi:

Muhalefette Çiller söylemi: Ya gidecek ya gidecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller'in çevresindeki muhalefet kıskacı giderek daralıyor. Muhalif bir GİK üyesi, Çiller'i göndermek için yemin ettiklerini söyledi. GİK üyesi, bir dönem Çiller'in kararlılığını göstermek için kulllandığı üslupla, ‘‘Çiller ya gidecek, ya gidecek’’ dedi.

Çiller'in korkulu rakiplerinden Mehmet Ağar, Elazığ'da taban çalışması yaparken İstanbul'daki ilçe yöneticileri ile de yakın teması sürdürüyor.

Genel Başkan Yardımcıları Rıza Akçalı Manisa, İsmail Karakuyu Kütahya teşkilatlarının desteğini alırken, Meral Akşener de Kocaeli'nin tüm ilçe örgütlerinden ‘seninleyiz’ mesajı aldı. Kongreye 21 delege gönderen Kocaeli teşkilatlarını feshetmekten çekinen Çiller, Kocaeli eski Milletvekili İsmail Kalkandelen'in de muhalefet safında olması yüzünden bu ilde çok zayıfladı.

Muhalefete büyük destek veren Yalım Erez ise olağanüstü kongrenin toplanacağından emin olduğunu belirterek, şu görüşü savundu:

‘‘Olağan kongre zaman kaybettirir. DYP önce kendi içinde uzlaşmalı ve seçmenle kucaklaşmalı. DYP, Çiller yüzünden ülke yönetiminden dışlanmış durumda. Muhalefet de yapamıyor. Çiller bu partinin genel başkanı değil, engel başkanı. DYP misyonu, birçok badire atlattı. Bunu da atlatır. Çiller, mutlaka bu partinin başından gidecek.’’

İstanbul DYP'de kavga

DYP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Yalçın Akçadağ'ın, kendisini görevden alan parti Başkanlık Divanı kararının iptali istemiyle açtığı davada ihtiyati tedbir kararı çıkması sonucu başlayan kriz, önceki gün kavgaya dönüştü.

Partinin güvenlik görevlileri, Akçadağ'ı ziyaret etmek isteyen 100 kişilik grubun binaya girmesine izin vermeyince başlayan kavgaya polis müdahale etti.

Polis bina önünde barikat kurarak, yeni bir kavga çıkmasını önledi. Akçadağ binadan ayrılırken, ‘‘Pazartesi günü hep birlikte yeniden görev başında olacağız’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!