Muhalefet istiyor, Araplar susuyor

Güncelleme Tarihi:

Muhalefet istiyor, Araplar susuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 01:07

Suriyeli muhaliflerin bazıları, “Beşar Esad’ı devirmeyecek bir saldırının onu güçlendirebileceğini” belirterek operasyona karşı çıkarken, çoğu destek veriyor.

Haberin Devamı

ABD’nin etkin düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi’nin Ocak 2012’de Suriye’ye müdahaleyi savunan saygın uzmanı Steven A. Cook da son gelişmeler ışığında fikrinin değiştiğini belirtti. Cook, planlanan operasyon sonrası Esad’ın “küstah tutumunun” süreceğini, ülkede şiddetin muhtemelen daha da artacağını ve El Kaide’nin güçleneceğini savundu.

MİSİLLEME KORKUSU SUSTURDU

Arap devletleri ise risk almayarak sessiz kalmayı tercih etti. New York Times’a konuşan bir Arap yetkili, “Libya bize uzaktı, o yüzden destek vermek kolaydı. Suriye ve İran ise kapı komşumuz. Kendi savunmamızı da düşünmek zorundayız’ dedi.

Beyzbolcu Obama, Esad’ı ıskalama

Suriye’nin Kafranbel kasabasında önceki gün çocukların da katıldığı gösteride, “Esad’ı vurun, Suriye parlasın” çağrısı yapıldı. Bir dövizde Obama, Beşar Esad’a beyzbol sopasıyla vururken resmedildi. Karikatürde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise topu tutmaya çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!