Muğla'da silah sesleri panik yarattı

Güncelleme Tarihi:

Muğlada silah sesleri panik yarattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 15:51

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olayların ardından sessizliğe bürünen Muğla'da bir otomobilden 10 dakika arayla esrarengiz şekilde 2 kez havaya açılması çevrede paniğe neden oldu.

Haberin Devamı

Muğla'daki olaylarda gözaltına alınan 74 kişiden 14'ünün savcının talimatıyla serbest bırakılmasının ardından polisteki sorguları tamamlanan 60 şüpheliden 26'sı Adliye'ye sevk edildi. Bu sırada Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne 300 metre uzaklıktaki Atatürk Bulvarı'nda bugün saat 13.30 sıralarında bir otomobilden havaya peşpeşe ateş edildi. Silah sesleri üzerine bölgeye 6 ekip otosu ile 20 polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemede polis 2 adet 9 milimetre çapında boş kovan buldu. Polis, olayın ardından kaçan otomobilin bulunması ve havaya ateş kişilerin yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

Olayın ardından İl Emniyet Müdürü kadir Ay da olay yerine gelerek bilgi aldı. Silah seslerinin duyulduğu sırada Muğla'daki olaylar sırasında gözaltına alınanların Adliye'ye sevklerinin yapıldığı öğrenildi. İlk olaydan 10 dakika sonra benzer şekilde bu defa Muğla Sanayi Sitesi yakınlarından silah sesleri duyuldu. Olayın ardından İl Emniyet Müdürü kadir Ay da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Haberin Devamı

İlk olayın yaşandığı Atatürk Bulvarı'ndaki Kermekent Sitesi sakinlerinden 52 yaşındaki Semiha Birmilli, “Bahçede çiçekleri suluyordum. Kırmızı renkli bir otomobilden peşpeşe havaya ateş edildi. Otomobil daha sonra hızla uzaklaştı. Korkup içeri kaçtım” dedi. Silah seslerinin ardından neye uğradığını şaşıran site sakinleri, evlerinden çıkarak neler olduğunu öğrenmeye çalıştı.

YARALI ÖĞRENCİ İÇİN HASTANEDE İKİ AÇIKLAMA
Öte yandan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Muğla'daki olaylarda yaralanan Şerzan Kurt için iki açıklama yapıldı. Öğrenciler hastanede olayı protesto etti, Başkehim Prof. Dr. Eyüp Hazan da Kurt'un son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Muğla'da karşıt görüşlü üniversite öğrencileri arasında yaşanan olaylar sırasında 21 yaşındaki Şerzan Kurt, omuzuna isabet eden kurşunla ağır yaralanmıştı. Muğla'daki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Kurt, yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER AÇIKLAMA YAPTI
Şerzan Kurt'un yaralanmasının ardından Batman'dan İzmir'e gelen babası Ömer Kurt ve annesi Necla Kurt da çocuklarının sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kurt'un tedavi gördüğü hastanenin bahçesinde toplanan öğrenciler olayları protesto etti. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, Manisa, Tire ardından da Muğla'da yaşanan olayların ayrışmaları arttırdığı dile getirildi. Açıklamada ayrıca, polisin olaylarda yetersiz kaldığı, saldırıları engellemediği de ileri sürüldü.

SAĞLIK DURUMU CİDDİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Eyüp Hazan da Şerzan Kurt'un son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Hazan, “Olaylar sırasında bir kurşun Şerzan Kurt'un bir kolundan girip diğerinden çıkmış, bu sırada da hem omirilik kemiğine hem de akciğerine zarar vermiş. Ayrıca başında da travma var. Sağlık durumu geldiği gibi ciddiyetini koruyor. Buraya geldikten sonra bir kez kalbi durdu. Ancak kısa süre sonra tekrar çalıştırıldı. Böyle hastalarda iyileşme yavaş olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!