Muğla'da şiddetli yağış

Güncelleme Tarihi:

Muğlada şiddetli yağış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 12:39

Fethiye'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 3 saatte metrekareye 30 kilogram yağışın düştüğü ilçede, Çatalarık Mahallesi'ndeki 10 ev ve 2 işyerini su bastı. İlçenin yüksek kesimlerinden gelen sel sularının zarar verdiği ev ve işyerlerindeki vatandaşlar, kovalarla suları tahliye etmeye çalıştı. Çatalarık Ortaokulu bahçesi de sel sularıyla doldu. Çatalarık Mahallesi Muhtarı Ramazan Zorbaş, sabah erken saatlerde etkili olan yağış nedeniyle 10 ev ile 2 işyerini su bastığını söyledi.
Yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Zorbaş, "Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ile görüştüm ancak ilgilenen olmadı. Burası her yıl böyle oluyor ve mahalle sakinleri sıkıntı çekiyor. Buraya kalıcı bir çözüm getirilmesini istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Mahalledeki ortaokul bahçesinin sel suları ile dolduğunu kaydeden Zorbaş, okulların hafta sonu nedeniyle tatil olmasıyla en azından öğrencilerin mağdur olmadığını sözlerine ekledi. Öte yandan, yüksek kesimlerden gelen sel sularına kapıldığı tahmin edilen bir köpeğin telef olduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!