Muğla'da ölen İngiliz'i kimse sahip çıkmayınca belediye toprağa verdi

Güncelleme Tarihi:

Muğlada ölen İngilizi kimse sahip çıkmayınca belediye toprağa verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 19:35

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İngiliz William Burns'in cenazesi, yakınları sahip çıkmayınca belediye görevlilerince toprağa verildi.

Ağustos ayında, ani tansiyon düşmesi ve bilinç kaybı teşhisiyle, Fethiye Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan İngiliz William Burns (66), 24 Eylülde hastanede hayatını kaybetti.

Yakınlarının sahip çıkmadığı Burns'un cenazesi, Fethiye Belediyesine bağlı ekiplerce hastanenin morgundan alınarak belediye mezarlığında toprağa verildi.

William Burns'un iki yıl önce Türkiye'ye tatile geldiği sırada kaldığı otelde tanışıp evlendiği Türk eşi Elif Burns (42), AA muhabirine, hastalığının ilk günlerde eşinin tedavisiyle ilgilendiğini, daha sonra maddi durumu iyi olmadığı için İngiliz eşiyle yakından ilgilenemediğini söyledi.

İngiltere'deki yakınlarını arayarak eşi William Burns ile ilgilenmelerini istediğini belirten Elif Burns, Türk ile evlendiği için William Burns'a kızgın olduğunu iddia ettiği yakınlarının, 12 bin YTL tutarındaki hastane masraflarını gerekçe göstererek eşiyle ilgilenmediklerini öne sürdü.
Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Birol Durukan da çalışmalarına rağmen William Burns'un İngiltere'deki yakınlarına ulaşamadıklarını ifade etti.

Durukan, “Kimse sahip çıkmadığı için cenaze belediye aracılığıyla defnedildi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!