Müftü vekilinden fetva: Fazla tuz tüketip organlarınızı yormayın

Güncelleme Tarihi:

Müftü vekilinden fetva: Fazla tuz tüketip organlarınızı yormayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:00

Erzurum’da mide kanseri vakalarının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olması sebebiyle, aşırı tuz tüketimiyle mücadeleye destek veren Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, “Bütün din kardeşlerim özellikle tıp dünyasının söylediği şekilde aşırı tuz tüketimine dikkat etmeli. Organlarımızı yormamalıyız. Onları Allah’tan emanet olarak aldık ve yarın huzuru mahşerde Allah’ın vermiş olduğu bütün bu organlardan dolayı hesaba çekileceğiz” dedi

Haberin Devamı

Erzurum’da 2008′de tırmanışa geçen mide kanseri vakalarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Vali Ahmet Altıparmak’ın talimatıyla harekete geçen Halk Sağlığı Müdürlüğü, özellikle lokantalar ve okullarda çalışma yaptı. Tuza karşı açılan savaşa destek veren Müftü Vekili Celal Büyük, insanoğlunun kendisine emanet edilen vücudu, koruyup muhafaza etmesi gerektiğini bildirdi.

Müftü vekilinden fetva: Fazla tuz tüketip organlarınızı yormayın

“BİR MÜSLÜMANIN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR”

Bunun dini bir emir olduğunu vurgulayan Müftü Vekili Büyük, bu konuda şunları söyledi: “Yüce Rabbimizin yaratmış olduğu en seçkin varlık insandır. İnsanı, Allah en güzel şekilde yaratmış ve ulvi bir gaye için bu dünyaya göndermiştir. Yeryüzünde bu ulvi gaye doğrultusunda çalışan insanoğlunun özellikle kendisine emanet olarak verilen vücudunun azalarını koruması, vücut ve aza sağlığını dikkat etmesi gerekir. Allah’ın vermiş olduğu beden, organlar bize bir emanetidir. Özellikle son dönemlerde vücudu tehdit eden hususlarla alakalı olarak doktorlarımız önemli tespitlerde bulunmuştur. Onlardan birisi de aşırı tuz tüketimidir. Aşırı tuz tüketiminin başta hipertansiyon olmak üzere, kalp, böbrek hastalığı, kemik erimesi gibi sağlığımızı tehdit eden olumsuz davranışlara sebebiyet verdiği, tıp dünyası tarafından ortaya konulmuştur. Bir Müslümanın buna dikkat etmesi ve aşırı tuz tüketiminden kaçınması gerekiyor. Bunu dini bir vecibe olarak kendisi açısından bilmesi gerekir. Dikkat edin tıp dünyasının, bugün insan yararına söylediği şeylerle İslam’ın bize öğrettiği şeyler paralellik arz eder. Çünkü bilim, dinden ayrı değildir. İnsan yararına olan şeyleri tıp dünyası söylüyor. Müslüman bilime, tıp dünyasına açık olacak. Hastalandığı zaman tedavi olacak, doktora gidecek ama hastalanmamak için de yeme, içme, uyku konusunda azami gayreti göstererek. Sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Organları yormamalı, bunları Allah’tan emanet olarak aldık ve yarın huzuru mahşerde Allah’ın vermiş olduğu bütün bu organlardan dolayı hesaba çekileceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!