Müfettiş yardımcılığı sınavı 16 Nisan'da

Güncelleme Tarihi:

Müfettiş yardımcılığı sınavı 16 Nisanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 12:30

Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardımcılığı giriş sınavı, 16 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, sınava 20 Şubat-27 Mart tarihleri arasında başvuruda bulunulabilecek.

Sınava, fakülte veya en az 4 yıllık yüksek okul mezunu olup, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, branşında en az 10 yıl öğretmenlik veya branşında 5 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az 3 yıl yöneticilik yapmış Bakanlık mensupları başvurabilecek.

Ankara'da yapılacak sınavda test tekniği uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla gerçekleştirilecek sınav için fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe branşları için ortaöğretim kurumlarında ve erkek teknik, kız teknik, ticaret (meslek dersleri) branşları için de mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında branşında çalışmış olma şartları aranacak.

Müfettiş yardımcılığı için 80 boş kadrodan 71'inin 5. derece ve 9'unun ise 7. derece kadrolar olduğu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 76. maddesi gereğince, müktesebi 1. derece olan adayların bu kadrolara atanamayacağı ve bu itibarla, söz konusu adayların başvurularının işleme alınmayacağı kaydedildi.

Müktesep kadro dereceleri 2., 3. ve 4. derecede olan adayların sınavı kazandıkları takdirde, belirtilen müfettiş yardımcılığı kadrolarına atanmayı kabul etmiş sayılacakları bildirildi.

Sınava elektronik ortamda başvurular, adayın kadrosunun bulunduğu kurum aracılığıyla yapılacak. Sınava, “www.sinavlar.meb.gov.tr” adresinden internet aracılığıyla başvurulabilecek.

Sınava katılmak isteyenler başvuru formu bilgi girişini internet üzerinden yetkili merciden yaptıktan sonra başvuru yapılan kurumdan alacakları, kurum yetkilisince onaylanmış sınav başvuru formu ile gerekli belgeleri “Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı 6. Kat B Blok 06600 Bakanlıklar/Ankara” adresine şahsen ya da APS veya özel hızlı posta servisi aracılığıyla gönderecekler.

Başvuru evrakı, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na en geç 27 Mart 2006 tarihinde saat 17.00'de teslim edilecek.
Başvuru evrakının sınav kurulunca incelenmesi sonucunda sınav başvurusu kabul edilen ve edilmeyen adaylar, 10 Nisan 2006 tarihinden itibaren “www.sinavlar.meb.gov.tr” ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın internet sitesinde ilan edilecek.

Başvurusu kabul edilen adaylar, 10 Nisan 2006 tarihinden itibaren başvurusunu yaptığı kurumlardan sınav giriş belgesi alacaklar. Başvurusu kabul edilmeyen adaylar, itirazlarını Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yapabilecek.

Sınavla ilgili olarak MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın “0 312 425 14 38”, “0 312 413 16 57”, “0 312 413 16 58” ve “0 312 413 16 68” numaralı telefonları ile web sitesinden gerekli bilgiler alınabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!