Müdürün intiharı

Güncelleme Tarihi:

Müdürün intiharı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın sahibi olduğu Delta Holding'in yan kuruluşu Deneks Giyim Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Hasan Gezgör, Küçükyalı'da şirket merkezindeki makam odasında dün sabah tabanca ile yaşamına son verdi. Gezgör'ün, tabancayı şakağına dayayarak ateşlemeden önce ağabeyi ve eşine hitaben yazdığı, ‘‘Sinir sistemim artık mücadele etmeye müsait değil’’ yazılı intihar mektubu bulundu. Konfeksiyon imalatı yapan firmanın Küçükyalı Sapağı'ndaki merkezine dün sabah saat 08.00'de gelen 44 yaşındaki Hasan Gezgör, Genel Müdür Yardımcısı Yener Oral'la bir süre görüştü. Şirketin güncel faaliyetleri üzerine yapılan görüşmenin ardından odasına giden Oral, saat 09.15'te, yeni bir görüşme yapmak için tekrar makam odasına girdiğinde, Gezgör'ü cansız halde buldu. Oral, hemen durumu polis bildirdi. Cinayet Masası ve Olay Yeri İnceleme Bürosu dedektifleri, kendisini şakağından vuran Hasan Gezgör'ün elinde bir tabanca ve intihar etmeden az önce eşi Merhan ile ağabeyi Yusuf'a hitaben yazdığı intihar mektubunu buldular. Polisler, odanın ses geçirmez olduğunu ve silah şakağa tam olarak dayanarak ateşlendiği için, sesinin alt katta bulunan sekreterler ve binadaki diğer çalışanlar tarafından duyulmamış olabileceğini belirttiler. 7.65 milimetre çaplı Kırıkkale marka tabancanın, taşıma ruhsatlı olduğu belirlendi.

NASIL SÖYLERİM?

Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, haber alır almaz olay yerine geldi. Çok sevdiği bir arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Yılmaz, ‘‘Şimdi ben bunu, onun çocuklarına nasıl söylerim?’’ dedi. Gezgör'ün cesedini bulan Genel Müdür Yardımcısı Yener Oral ise ‘‘Günde 16 saat beraberdik. Bir problemi yoktu. Ailecek görüşürüz. Hiç bir sıkıntısı olduğunu bilmiyorum. Genel olarak piyasa durgun ancak bizim şirketimizin durumu iyi. İş nedeniyle intihar ettiğini sanmıyorum’’ dedi.

1 SAAT GEÇ GELMİŞ

Oral, Genel Müdür Hasan Gezgör'ün, saat 08.30'da başlayan mesaiye, her gün yarım saat erken geldiğini belirterek, ‘‘Ramazan nedeniyle mesailer bir saat öne alınmıştı. Hasan Bey, bu sefer de saat 07.00'de gelmeye başlamıştı. Ama bugün bir saat geç geldi. Odasında olağan görüşmemizi yaptık. İyi görünüyordu. Fanatik Fenerbahçeli'dir. İş görüşmemiz sırasında, Fenerbahçe'nin durumunu da konuştuk. Çıktıktan yarım saat sonra geri döndüğümde, koltuğunda cansız duruyordu’’ dedi. Firma çalışanlarının da genel müdürlerinin intiharı nedeniyle, oldukça üzgün ve şaşkın oldukları gözlendi. Hasan Gezgör'ün, 1983 yılından beri çalıştığı ve 1988 yılında genel müdür olduğu firmaya aynı zamanda kar ortaklığı bulunduğu, Turgut Yılmaz ile de yakın arkadaş oldukları öğrenildi. Bu arada, Gezgör'ün, bir süredir, firmasının bağlı bulunduğu Delta Holding tarafından kapatılacağını söylediği ve bu yüzden çok üzgün olduğu ileri sürüldü. İntihar eden Gezgör'ün Kadıköy Acıbadem'deki evinde yas var. Eşi Merhan ile oğulları 8 yaşındaki Cem ve 12 yaşındaki Can, günboyu hiç dışarı çıkmadılar. Merhan Gezgör ve çocuklarının, olayı öğrenince fenalık geçirdikleri belirtildi.

Son mektup: Can'ı Fener maçlarına götürün

Hasan Gezgör'ün cesedinin bulunduğu saat olan 09.15'ten sadece 5 dakika önce ağabeyi Yusuf ve eşi Merhan'a hitaben kaleme aldığı ve üst sağ köşesine ‘‘8.1.199 Saat 09.10’’ yazdığı intihar mektubu şöyle: ‘‘Yusuf Ağabey. Çocuklarımın tahsiline yardımcı olursan gözüm arkada kalmaz. İyi bir baba ve iyi bir eş olmaya çalıştım. Sinir sistemim artık mücadele etmeye müsait değil. İşlerin üstesinden gelemiyorum, bittim artık. İnsanları çok seviyorum ama artık bende yaşama sevinci yok. Hepiniz beni affedin. Can'ı Fenerbahçe maçlarına götürün. Beni Küçükyalı Mezarlığı'na gömün. Merhan seni çok seviyorum. Çocuklarımızı pırlanta gibi yetiştirdin. Ancak ben size layık olamadım. Şimdi de sizleri bırakıp gidiyorum. Ölümümden kimse sorumlu değildir. ’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!