Mudurnu Washington Post'ta

Güncelleme Tarihi:

Mudurnu Washington Postta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 12:24

Washington Post gazetesi, Mudurnu ilçesinin Türkiye’nin "tavuk başkenti" olduğunu ancak kuş gribiyle birlikte Mudurnu’nun da büyük bir kaygı içinde olduğunu belirtti.

Washington Post gazetesi, Mudurnu ilçesinin Türkiye’nin "tavuk başkenti" olduğunu ancak kuş gribiyle birlikte Mudurnu’nun da büyük bir kaygı içinde olduğunu belirtti.
"Mudurnu’da Eyfel Kulesi ya da Özgürlük Heykeli bulunmadığını" belirten Washington Post, ancak hiçbir şeyin Mudurnu’yu, ilçenin girişinde kendilerini karşılayan dev tavuk heykeli kadar anlatamayacağı yorumunu yaptı.
İlçenin "ultra modern Mudurnu tesislerinin yanı sıra" çok sayıda da küçük tavuk üreticisi barındırdığını belirten gazete, bölge halkının da tavuklarıyla gurur duyduğunu ve kendi kavuklarının ülkenin en lezzetlisi olduğunu savunduklarını aktardı.

Daniel Williams imzalı haberde, bütün bunların yanında son günlerde görülen kuş gribi nedeniyle Mudurnu’nun da bir krizde olduğu dile getirildi.
Haberde, artık tavukçuluk tesislerinin girişinde plastik bir kabın içindeki dezenfektanın kendilerini karşıladığı ve dışarıdan gelen araçların üzerine de bu dezenfektanın sıkıldığı belirtildi.

"KALE GİBİYİZ"

Gazeteye konuşan Mudurnu çalışanı Orhan Özdemir ise, "Burada bir kale gibiyiz, tavuklarımızı ne pahasına olursa olsun korumak zorundayız. Şu ana kadar çok şanslıydık" dedi. Mudurnu’da yaşayan Hilmi Dirik ise, gazeteye yaptığı açıklamada, "Yetkililer bize önce yumurtaları bile yemememizi söylediler, biz de hepsini attık. Ancak daha sonra bize iyi pişirildiği sürece tehlike olmadığını söylediler. Şimdi hangisi doğru?" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!