Müdürlere: Öğretmenlerimizin gözüne gözünüz değsin

Güncelleme Tarihi:

Müdürlere: Öğretmenlerimizin gözüne gözünüz değsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 21:50

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Sene Başı Değişim Liderleri Toplantısı’nda başkentte görev yapan okul müdürlerine seslenirken “Değerli arkadaşlar, lütfen bütün öğretmenlerimizin gözüne gözleriniz değsin. Oradan mümkünse gönlüne inin o insanların. Deyin ki, ‘Biz sizin için buradayız, çocuklar için buradayız, Sayın Bakan dahil hepimiz çocukların hizmeti için buradayız’ dedi.

Haberin Devamı

Selçuk, törende şunları söyledi:

AYNI MAAŞLA BAŞARI HİKÂYESİ

“Eğer öğretmenlerinizin huzuru olursa çocuklarınızın huzuru olur. Öğretmenler sizi takımın lideri olarak görmeli. Gerçek yetki şahsiyettir ve siz öğretmenler odasında saygınlık uyandırdığınızda inanın bütün okul toplu olarak çevre size saygı duyacaktır ve sizin saygınlığınız o okulun o çevrenin incisi yapacaktır.”
81 ilden Ankara’ya davet edilen başarılı okul müdürleriyle gerçekleştirilen buluşmaya da değinen Milli Eğitim Bakanı, sözlerine şöyle devam etti:
“Çok çok kötü şartlardaki okula gidip çok büyük başarı hikâyesi yazan müdürlerimiz var. Aynı maaş, aynı öğretmen, aynı bütçe, aynı koşullar, ama bu arkadaşlar oraya gidince inanılmaz bir başarı hikâyesi yazıyorlar. Bizim şartları zor olan okullardaki kahramanlara ihtiyacımız var. Yani size ihtiyacımız var. Mümkünse okullarınızın tuvaletlerinden başlayarak bahçesini, çevresini pırıl pırıl yapalım. Eğer okullarımızın arasındaki fark azalırsa Türkiye’deki fark azalır. Biz bunu yapabiliriz. Böyle bir cesaretimiz var, yapacağız. Allah’ın izniyle hiçbir engelimiz yok. Sadece mevcut kaynakları iyi yöneteceğiz. Çocuklar size emanet, öğretmenler de size emanet. Lütfen omuzlarınızda bunu taşıyarak Ankara için bir başarı hikâyesi yapalım. Arkadaşlar, Ankara’nın Mustafa Kemal Atatürk’ten kalan bir yadigâr olduğunu asla unutmayın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!