Müdüre fotoğraflı şantaj yapan 3 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Müdüre fotoğraflı şantaj yapan 3 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 17:44

SAMSUN’da bir kurumda müdürlük yapan 53 yaşındaki M.C.O.’nun uygunsuz fotoğraflarını çekip şantaj yapan, banka hesaplarından 23 bin TL ve 7 bin 500 dolar alıp, 70 bin TL de senet imzalatarak gasp ettikleri gerekçesiyle aranan 29 yaşındaki Aysun Ö., 28 yaşındaki Mustafa G. ve 51 yaşındaki Sezai K. polisin takibi sonucu yakalandı.

Haberin Devamı

Samsun’da 15 gün önce meydana gelen olayda, bir kurumda müdürlük yapan M.C.O. yaklaşık 2 ay önce emlakçılık yapan Aysun Ö. ile tanışarak arkadaş oldu. M.C.O. ekonomik zorluk çektiğini söyleyen Aysun Ö.’ye bankadan 3 bin TL kredi çekip verdikten sonra senet aldı. Daha sonra kadın, M.C.O.’yu cep telefonundan arayıp "Paran hazır senedi getir ödeyeyim" diyerek Adalet Mahallesi’ndeki evine çağırdı.

Eve gelen müdür, burada kendisine tuzak kuran Aysun Ö., Sezai K., Mustafa G. ve Ali Y. tarafından elleri, ağzı ve ayakları bağlanarak etkisiz hale getirildi. Şüpheliler daha sonra müdürün 4 ayrı bankaya ait kredi kartının şifresini öğrenip toplam 4 bin TL para çekti. Bununla da yetinmeyen şüpheliler, müdürün banka hesabında bulunan 19 bin TL ve 7 bin 500 doları alabilmek için M.C.O.’dan vekaletname alıp bu paraları da çekti.

Haberin Devamı

Ardından müdürün elbiselerini çıkarıldıktan sonra şebekenin erkek elemanlarından biriyle uygunsuz fotoğrafı çekildi. Fotoğrafları ailesine göndermekle ve internette yayınlamakla tehdit eden 4 şüpheli, M.C.O’.ya kendilerine 70 bin TL daha para vermesini isteyerek zorla senet imzalattırdı. Para bulmak için serbest bırakılan müdür, polise giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından harekete geçen polis, bankalardan parayı çeken Ali Y. ’yi güvenlik kameralarından saptayarak 15 gün önce yakaladı.

Ali Y. çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı, diğer üç şüpheli ise kaçtı. Gasp olayının peşini bırakmayan polis, tutuklanan Ali Y.’nin ifadeleri ve yapılan teknik takip sonucu üç şüpheliyi de bugün yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ne çağırılan M.C.O., şüphelileri teşhis etti. Şüpheliler emniyette ifade vermeyerek susma haklarını kullandı. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!